אוכל
חגיגה של טעמים: פאי רועים עם בשר טלה מטריף לשולחן החג
קבלו את הפרשנות הים תיכונית למתכון פאי רועים האירי המפורסם. את המנה הזאת כל אחד יכול להכין, והתוצאה - מנה שהיא חגיגה, לשולחן ליל הסדר ובכלל
אין כמו מנה מנחמת ומרשימה שתכבוש את לב הסועדים. פאי רועים עם טלה הוא גרסה אלגנטית ומרגשת למנה האירית הקלאסית, עם בשר טלה רך המתבשל באיטיות, שכבת ירקות עסיסית וציפוי קטיפתי של פירה תפוחי אדמה.
המנה הזו לא רק משדרת ביתיות וחום אלא גם משתלבת באופן מושלם עם המסורת של ליל הסדר – חגיגה של טעמים שכולם יזכרו. יהונתן גלעדי, השף של חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם טיב טעם, מציע פרשנות ים תיכונית למתכון פאי רועים האירי המפורסם:
מצרכים:
למילוי:
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
חצי קילו בשר טלה עם 30% שומן כבש
כפית עלי טימין טרי
כפית זרעי שומר (אופציונלי)
כפית מלח
כפית פלפל לבן טחון
כפית סומק טחון
כפית כמון טחון
חצי כפית קינמון טחון
כף רוטב וורצ'סטר
2 כפות שום קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
כף קמח מצה
1 כוס מים
1 כוס אפונה וגזר טבע קפוא
חצי כוס חומוס טבע קפוא
למילוי:
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן קצוץ
חצי קילו בשר טלה עם 30% שומן כבש
כפית עלי טימין טרי
כפית זרעי שומר (אופציונלי)
כפית מלח
כפית פלפל לבן טחון
כפית סומק טחון
כפית כמון טחון
חצי כפית קינמון טחון
כף רוטב וורצ'סטר
2 כפות שום קצוץ
2 כפות רסק עגבניות
כף קמח מצה
1 כוס מים
1 כוס אפונה וגזר טבע קפוא
חצי כוס חומוס טבע קפוא

צילום באדיבות יחסי ציבור
מצרכים לפירה:
1 קילו תפוחי אדמה לבן קלוף חתוך לקוביות של 2 סמ
200 גרם חמאה או מחמאה
חצי כוס חלב שקדים
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית מוסקט טחון
חצי כוס גבינת גרוייר מגורדת ( אופציונלי)
1 קילו תפוחי אדמה לבן קלוף חתוך לקוביות של 2 סמ
200 גרם חמאה או מחמאה
חצי כוס חלב שקדים
כפית מלח
כפית פלפל שחור
כפית מוסקט טחון
חצי כוס גבינת גרוייר מגורדת ( אופציונלי)
הוראות הכנה:
למילוי:
לחמם תנור ל-200 מעלות (או 180 טורבו)
לטגן במחבת בצל עם השמן על אש בינונית עד להזהבה קלה,להוסיף את הבשר עד שהוא מחליף צבע לאפרפר. לסנן במסננת דקה כשתי דקות ולהחזיר למחבת.
להוסיף את המלח ותבלינים לערבב כשתי דקות, להוסיף רוטב וורצ׳סטר קמח ורסק לעוד 2 דקות. להוסיף ירקות ולבשל עוד 2 דקות.
להניח בצד
למילוי:
לחמם תנור ל-200 מעלות (או 180 טורבו)
לטגן במחבת בצל עם השמן על אש בינונית עד להזהבה קלה,להוסיף את הבשר עד שהוא מחליף צבע לאפרפר. לסנן במסננת דקה כשתי דקות ולהחזיר למחבת.
להוסיף את המלח ותבלינים לערבב כשתי דקות, להוסיף רוטב וורצ׳סטר קמח ורסק לעוד 2 דקות. להוסיף ירקות ולבשל עוד 2 דקות.
להניח בצד
לפירה:
לבשל את תפוחי האדמה בסיר עם מים עד לריכוך (מזלג נכנס בקלות)
לסנן את המים ולמעוך לפירה. לערב בכף עץ את שאר המרכיבים
לבשל את תפוחי האדמה בסיר עם מים עד לריכוך (מזלג נכנס בקלות)
לסנן את המים ולמעוך לפירה. לערב בכף עץ את שאר המרכיבים
להרכבה:
בתבנית 24*24 לפזר את המילוי בצורה אחידה. מעליו את הפירה. לסיום לעבור עם מזלג על הפירה וליצור חריצים בצורת שורות. להכניס לתנור ללא כיסוי לכחצי שעה
בתבנית 24*24 לפזר את המילוי בצורה אחידה. מעליו את הפירה. לסיום לעבור עם מזלג על הפירה וליצור חריצים בצורת שורות. להכניס לתנור ללא כיסוי לכחצי שעה
עוד ב-
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.רק הטלה המסכן לא יזכה לחיות, תתקדמו כברליל 04/2025/08הגב לתגובה זו0 0למה בעידן הזה כשיש כל כך הרבה אנשים שמודעים לסבל בעלי החיים ויש מגוון מוצרים טבעוניים כל כך גדול ומודעות לזכויות בעלי חיים עדיין יש אנשים חשוכים שמציעים לבשל טלה בצלחת שלהם? באתם מהמערות? חסר לכם מה לאכול ואתם צריכים לצוד? אולי הגיע הזמן שתקראו על מערכת העיכול שלכם ותסגרו את החור בהשכלה סוף סוף? למה כל חג צריך לכאוב לי הלב והנשמה לסבול בגלל חשוכים שכמותכם??? ואל תגידו שלא ידעתם, יש תחליפי בשר מעולים , נסו וחיכמו כברסגור



