אוכל

תרבחו ותסעדו: מתכון למופלטה מנצחת למימונה

פסח נגמר, אפשר כבר לאכול חמץ וכמיטב המסורת יחגגו הערב את המימונה ברחבי הארץ. ואין מימונה בלי הקינוח המרוקאי המסורתי - מופלטה. קבלו מתכון קליל ומנצח לערב השמח
אורטל כהן | 
מופלטה (צילום מסך מטיקטוק @a.bake.and.cake)
עם דבש, חמאה או שוקולד - לא משנה מה אתם אוהבים למרוח על המופלטה שלכם, העיקר שתכינו את המתכון המנצח הזה בחגיגות המימונה. מדובר באחד הקינוחים הכי קלים לעשייה, כל מה שצריך זה לעקוב אחר ההוראות. עדי מרום מראה לכם שלב אחר שלב איך להכין מופלטה שתכבוש לכם את הלב והבטן.
מצרכים לבצק (כ-40 יחידות)
קילו קמח
כפית שמרים יבשים -5 גרם
2 כפות סוכר - 24 גרם
כף מלח - 10 גרם
1/3 כוס שמן - 66 גרם
3 כוסות מים - 710 גרם
אופן ההכנה:
בקערת המיקסר עם וו לישה שימו קמח, סוכר ושמרים וערבבו לאיחוד והוסיפו את המים בהדרגה. תוך כדי לישה הוסיפו את השמן ובסוף את המלח. את הבצק תלושו כ-10 דקות על מהירות גבוהה - בינונית. שמנו מעט את הבצק ותניחו בצד למנוחה והתפחה כחצי שעה. חלקו את הבצק לכדורים שווים (40 גרם כל כדור) ותניחו בקערה עם שמן עמוק.
 
@a.bake.and.cake מופלטות! לבצק- (כ40 יחידות) קילו קמח כפית שמרים יבשים = 5 גרם 2 כפות סוכר = 24 גרם כף מלח = 10 גרם 1/3 כוס שמן = 66 גרם 3 כוסות מים = 710 גרם אופן ההכנה: בקערת המיקסר עם וו לישה נניח קמח, סוכר ושמרים ונערבב לאיחוד, נוסיף את המים בהדרגה תוך כדי לישה נוסיף את השמן, ובסוף את המלח. את הבצק נלוש כ10 דקות על מהירות גבוה- בינונית. נשמן מעט ווניח בצד כ-חצי שעה. נחלק את הבצק לכדורים שווים (40 גרם כל כדור) ונניח בקערה עם שמן עמוק, ניתן לכדורים לנוח בשמן עוד רבע שעה. לאחר מכן נחמם מחבת על חום בינוני, נקח כל כדור בצק ובעזרת היידים על משטח משומן נפתח את הבצק בעדינות למופלטה דקה ככל הניתן, נניח על המחבת ולאחר שמופלטה אחת מוכנה נניח עליה עוד אחת ונהפוך, וכך נמשיך עם כל המופלטות עד שמתקבלת ערימה של מופלטות במחבת. נגיש עם חמאה ודבש וזה הכל, תהנו! חג שמח✨ #CapCut ♬ צליל מקורי - Adi marom
תנו לכדורי הבצק לנוח בשמן עוד רבע שעה. לאחר מכן חממו מחבת על חום בינוני, קחו כל כדור בצק ובעזרת היידים על משטח משומן פתחו את הבצק בעדינות למופלטה דקה ככל הניתן. תניחו על המחבת ולאחר שמופלטה אחת מוכנה תניחו עליה עוד אחת והפכו אותה. כך ממשיכים עם כל המופלטות עד שמתקבלת ערימה של מופלטות במחבת. להגיש עם חמאה ודבש.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה