אוכל
תקטוף את הכתר? קרוב למסעדה המדוברת - נפתחת מסעדת שף יוקרתית
סמוך לאחת המסעדות היוקרתיות המפורסמות והטובות בישראל, נפתחת מסעדה חדשה שמבקשת לקחת את הסועדים גבוה – AMAYA של השף דודו בן אבו. כל הפרטים

לא הרחק ממסעדת ספרה הידועה והמפורסמת, בלב הסצנה הקולינרית החדשה של רחובות, נפתחת בימים אלו AMAYA – מסעדה עונתית ומקומית עם טוויסט עיצובי ואסתטי, בהובלת השף דודו בן אבו. מסע קולינרי שמחבר בין חומרי גלם בשיאם, השפעות מהמטבח העדתי, מטבח עכשווי ופרשנות אישית של השף.
מקור השם AMAYA הוא ממספר תרבויות והשפה הלטינית, פירושו הוא "מקום גבוה" או "קצה", ולשם מתכוונת החוויה לקחת את הסועדים.
השף דודו בן אבו, אשר עומד מאחורי הקונספט והתפריט, מביא עמו ניסיון עשיר, יד מדויקת, וחזון קולינרי עכשווי המושפע מהסביבה המקומית, עונות השנה וטכניקות מסורתיות ומודרניות כאחד. את תפריט המסעדה הוא בנה במשך מספר חודשי עבודה בהם עשה ניסויים רבים.
ב-AMAYA עושים שימוש בדגה טרייה, ירקות עונתיים, טכניקות של התססה, שימור ובישול איטי, לצד רטבים ותחמיצים שמיוצרים במקום. התפריט נע בין מנות נאות למנות חמות, עשירות ועמוקות בטעמים, תוך הקפדה על שימוש בכל חלקי הדג והירק – מתוך כבוד לחומר הגלם וראייה אקולוגית של המטבח.
בין המנות בתפריט המסעדה לחם שושנים מדופדף בחמאה חומה, משוואיה שרופים, קרם חציל ולבאנה, סלקים 40 שכבות של סלקים בסגנון גראטן, בר בלאן של בורשט, שמנת חזרת, פלמידה כבושה וויניגרט ירוקים, אבקת זיתים, שמנת חמוצה מוגש על לחם בליני, טונה אדומה איולי צילי מותסס, מלפפון ארומטו, כוסברה מונח על קרקר מלח ים לצד גלידת יוזו, טורטליני מנגולד וגבינות, ”סקאלופ“ קולורבי, קרם שורש סלרי, ציר חמוסטה, חמאה וגרידת לימון, טונה בלו פין דמי גלאס ירקות שרופים, שא לוט צרוב, צ’יפס שאלוט ועוד.
מאחורי הבר של AMAYA עומדת אותה פילוסופיה שמובילה את המטבח – עונתיות, יצירתיות ושימוש בחומרי גלם לא שגרתיים. תפריט הקוקטיילים נבנה בשיתוף פעולה הדוק בין השף למיקסולוג גבי גרשטור וכולל פרשנויות נועזות וטבעיות לטעמים מקומיים: ג'ין עם עגבניות מזוקקות, אוזו עם קליפות אננס, וויסקי בחמאה חומה עם פופקורן, ועד קוקטייל ללא אלכוהול עם יוזו, תפוחים ירוקים ומי קוקוס. כל קוקטייל הוא נדבך נוסף בחוויה הכוללת – עדינה, הרפתקנית ומחוברת לאדמה.
עוד ב-
AMAYA עוצבה בהשראת פירוש שמה בסינית "הגשם הלילי" – מקום שבו הטבע, השקט והאסתטיקה נפגשים. בחלל המסעדה שולטים גוונים רכים, עץ טבעי, אבן חמה ותאורה שמחקה אור ירח. השולחנות מרווחים, הכלים נבחרו בקפידה ומשלימים את החוויה הרב-חושית. על העיצוב הופקד סטודיו דייגו שחיבר בין אלמנטים מודרניים וקווים נקיים לבין תחושת חמימות ואינטימיות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה