אוכל
לא רק בשר: השיפודים שיככבו אצלכם על המנגל ביום העצמאות
לא רק קבב או פגית - קבלו מתכון לשיפודים שירענן לכם את המנגל הבייתי ביום העצמאות הקרוב

לא רק בשר. קבלו מתכון שהוא גיוון נהדר למנות השיפודים הקלאסיות שאפשר למצוא על כל מנגל ישראלי, במיוחד לאור החשש ממחסור מוצרים בסופרים. חברת "אחוה", יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, מגישה לרגל יום העצמאות מתכון ססגוני וטעים במיוחד - שיפודי כרוב ברוטב טחינה אסייאתי. שיפודי כרוב בשני צבעים עם רוטב טחינה עשיר בסגנון אסיאתי, הנצלים על המנגל או בתנור. המתכון קל להכנה ומתאים לחגיגה משפחתית על האש, כתוספת וכמנה לצמחונים.
מצרכים (ל-4 שיפודים):
1/2 כרוב אדום
1/2 כרוב לבן
1/4 כוס שמן זית
לרוטב טחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית מסורתית של "אחוה"
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 פיסת ג׳ינג׳ר (כ-1 ס״מ)
1 כף סילאן
2 כפות רוטב סויה
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1/4 לימון ליים סחוט למיץ
1 כוס מים קרים
1/2 כוס טחינה גולמית מסורתית של "אחוה"
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 פיסת ג׳ינג׳ר (כ-1 ס״מ)
1 כף סילאן
2 כפות רוטב סויה
1/2 כפית צ'ילי גרוס
1/4 לימון ליים סחוט למיץ
1 כוס מים קרים
.jpg)
צילום: הדס ניצן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות (או פשוט מדליקים מנגל).
חותכים את הכרוב האדום והלבן לאורכו ולרוחבו לקבלת קוביות. משפדים את הקוביות על שיפוד ברזל ומברישים בשמן זית.
מניחים על המנגל או מכניסים לתנור למשך כ-20 דקות עד ששולי הכרוב נצרבים קלות.
מחממים תנור ל-200 מעלות (או פשוט מדליקים מנגל).
חותכים את הכרוב האדום והלבן לאורכו ולרוחבו לקבלת קוביות. משפדים את הקוביות על שיפוד ברזל ומברישים בשמן זית.
מניחים על המנגל או מכניסים לתנור למשך כ-20 דקות עד ששולי הכרוב נצרבים קלות.
עוד ב-
מכינים את הרוטב: מערבבים את רכיבי הרוטב ומוסיפים מים עד לקבלת רוטב במרקם של טחינה.
מניחים את שיפודי הכרוב על צלחת הגשה, מזלפים מעל רוטב טחינה ומגישים.
מניחים את שיפודי הכרוב על צלחת הגשה, מזלפים מעל רוטב טחינה ומגישים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה