אוכל
אחרי 50 שנה: אחת המסעדות האהובות בישראל נסגרת
''המסעדה של רחל״ - סיפור אשדודי יפה שנגמר. ימיה של מסעדת רחוב פשוטה שהפכה לעלייה לרגל גסטרונומית, הגיעו לסיומם ובעיר יש מי שעצובים מאוד מכך. גם ראש העיר יחיאל לסרי לא נשאר אדיש
כשהמפתחות הועברו חזרה לעירייה בחודש שעבר, לא נסגרה רק אחת המסעדות הכי מוכרות ואהובות באשדוד, אלא התפוגג כולו עידן בהיסטוריה הקולינרית של העיר הדרומית. עשרות שנים בהן מאמא רחל הפכה רחוב פשוט לעלייה לרגל גסטרונומית, הגיעו לסיומן ובעיר יש מי שעצובים מאוד מכך.
במגזין 'אשדוד היום' תיארו את המקום ששונה 180 מעלות מהמסעדות הגדולות משקיעות מיליונים בעיצוב ובקמפיינים, כאשר בעלת העסק רחל בנתה אימפריה על כיסאות פלסטיק ואוכל פשוט ביותר.
בפוסט מרגש של תמי בן שמעון, בתה של בעלת המסעדה רחל, היא שיתפה מה עובר עליה בעקבות ההחלטה שהתקבלה: “אמא יקרה שלייי. מפעל חיים. השארת חותמת. אין לך תחליף. בריאות ואריכות ימים.”
ראש העיר יחיאל לסרי גם הוא התייחס בהרחבה למוסד הקולינרי שסיים את דרכו: ''המסעדה של רחל״ - סיפור אשדודי יפה שנגמר. המוסד הקולינרי, ואחד הסיפורים היפים של אשדוד ”המסעדה של רחל״, נסגר בחודש האחרון, אחרי שרחל היקרה ובנה קיבלו החלטה לסגור את המקום. זה לא היה ״עוד מקום״. זה היה המקום הכי מדויק באוכל. בלי קיצורי דרך, בלי פוזה - כל מנה, בול. כל תיבול, מדויק. אוכל עם נשמה''.
הוא גם כתב בצורה ברורה את דעתו: ''מאמא רחל הייתה לא רק בשלנית, היא הייתה מוסד. מטבח עם עקרונות, עם דרך, עם אהבה. תמיד עם מאור פנים וחיוך גדול של אשה עם לב ענק ומלא אהבה. בכל בוקר, מאמא רחל הייתה הולכת לשוק, רוכשת את הפרודוקטים הטריים, ובהתאם לכך הייתה מכינה את האוכל עשיר הטעמים והצבעים שלה.
על תבשיל הדג שלה נהגנו לאמר: ״מי שלא אכל את הדג החריף של רחל, לא טעם תבשיל דג מרוקאי אותנטי מימיו !!!״. הגיעו אליה מכל הארץ - למבנה העירוני הקטן בין עצי הגינה ברובע ב’, באשדוד. יושבים על כיסאות פלסטיק, אוכלים אוכל ברמת מישלן. ובשעה 13:30 כבר נגמר האוכל''.
על תבשיל הדג שלה נהגנו לאמר: ״מי שלא אכל את הדג החריף של רחל, לא טעם תבשיל דג מרוקאי אותנטי מימיו !!!״. הגיעו אליה מכל הארץ - למבנה העירוני הקטן בין עצי הגינה ברובע ב’, באשדוד. יושבים על כיסאות פלסטיק, אוכלים אוכל ברמת מישלן. ובשעה 13:30 כבר נגמר האוכל''.
עוד ב-
הוא גם כתב לסיום: ''מאמא רחל האכילה דורות. הגיעו אליה, מהשפים הכי גדולים בארץ, מבקרי מסעדות מובילים, ( אני זוכר את הביקורת הנלהבת של מבקר המסעדות המיתולוגי דניאל רוגוב ז״ל ), דרך משפחות שבאו במיוחד מכל רחבי הארץ, וכמובן אנחנו האשדודים שגדלנו עליה. בלי יחסי ציבור, בלי עמוד אינסטגרם, ובלי תפריט מודפס. הכול עבר מפה לאוזן. והפה תמיד רצה עוד. לפני חודש, הגיע בנה לעיריה וסיפר שמאמא רחל החליטה לצאת לפנסיה, והחזיר את המפתח של המבנה שהפך למותג קולינרי אשדודי ואחד הסיפורים היפים שלנו. אנחנו עצובים אבל גאים. תודה מאמא רחל היקרה, בשמי אישית, בשם תושבי אשדוד ורבבות הסועדים על שולחנך, על רגעי השמחה והאושר, שחוו דרך המטעמים מעשי ידי הזהב האוהבים שלך. באיחולי בריאות טובה ואריכות ימים''..
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



