אוכל

מתכון הג'חנון של בן אל תבורי נחשף: "הכי טעים שאכלתם בחיים שלכם"

אחרי חודשים רבים בהם האקסית, אורטל עמר, מתעדת את הג'חנון הום מייד של אבי בנה, הזמר הסכים סוף סוף לחשוף את המתכון שתוכלו להכין כבר לשבת הקרובה

מערכת ice | 
בן אל תבורי (צילום מתוך חשבון האינסטגרם של בן אל תבורי beneltavori@)
רוח הפיוס והידידות המתחדשת בין אורטל עמר לבן אל תבורי, מביאות איתן גם יתרונות לעוקבים של צמד האקסים שדרשו זמן רב את המתכון לג'חנון המדובר של תבורי – וסוף סוף קיבלו.
בסרטון שהעלו יחד צמד האקסים, עמר תיעדה את אופן הכנת הג'חנונים (והבטיחה "זה הג'חנון הכי טעים שאכלתם בחיים שלכם"), בעוד תבורי עמל עליהם במטבח. הגולשים, שקיבלו כמובן חשק לג'חנון לשבת לא הפסיקו במקביל להתרגש מהיחסים הטובים בין בני הזוג לשעבר, שידעו מריבות וסכסוכים בעבר.
עד שהצמד יחליט על קאמבק או על עוד ילדים משותפים, אנחנו נסתפק בינתיים במתכון המלא לג'חנון האותנטי - מעשה ידיו להתפאר של תבורי בעל השורשים התימניים.
הג'חנון של בן אל תבורי
המצרכים:
  • 1 קילו קמח רגיל מנופה
  •  ⅓ כוס סוכר (65 גרם)
  • כפית שטוחה מלח (20 גרם)
  • שקית אבקת אפייה
  •  דבש (70 גרם)
  • 3-4 כוסות מים פושרים (לפי העין. את הדבש יש לערבב עם אחת מכוסות המים)

שלבי ההכנה:
לישה:
מכניסים את כל המצרכים היבשים למיקסר, מפעילים אותו על עוצמה 1 ומוסיפים בהדרגה את כוס המים עם הדבש ואת כוס המים הפושרים עד שהבצק נהיה רך, נעים ודביק (מסטיקי) – כ-5–7 דקות לישה במיקסר.
שימון והשרייה:
ממלאים תחתית של תבנית מלבנית בשמן (גובה של כ-2 סנטימטר), טובלים את הבצק בשמן מכל הכיוונים, מעסים אותו ומכסים בניילון נצמד. מניחים את הבצק העוטף למנוחה בצד למשך 30–40 דקות.
יצירת עיגולים:
לאחר זמן המנוחה של הבצק, יוצרים ממנו עיגולים קטנים ומניחים אותם בתוך התבנית עם השמן (שימו לב, השמן צריך לכסות כמעט את כל העגולים)
מכסים בניילון נצמד כך שיגע בבצק.
מניחים בטמפרטורת החדר 6-7 שעות על מנת לתת לבצק רכות. (אפשר לחילופין להשאיר לילה שלם במקרר. כמה שיותר -יותר טוב.
עבודה עם הבצק:
1.  לוקחים כ-3-4 חבילות חמאה מרתיחים ומוציאים את השומן מלמעלה (טיפ מעמר: מספיק להמיס חבילה אחת).
2. על משטח משומן, לוקחים עיגול בצק מהשמן, טובלים ידיים בחמאה, ומתחילים למתוח את הבצק עד שהוא נעשה דק מאוד.
3.  מקפלים מכל צד למרכז (לא נורא אם נקרע), מגלגלים תוך כדי הידוק – זה חשוב, ובין לבין מוסיפים מעט חמאה.
4. מניחים בתחתית הסיר פרוסות לחם, אפשר גם פיתה.
5. מניחים את גליל הג׳חנון שנוצר בתוך סיר.
6. שופכים מעט דבש, סוכר חום וחמאה על כל ג’חנון ומניחים מעל נייר אפייה. ניתן ליצור 2 קומות של ג'חנונים ועליהם להניח ביצים.
7. סוגרים את הסיר.
 

אפייה בתנור:
מחממים תנור ל־100 מעלות, אפייה רגילה – חום עליון ותחתון.
מניחים את הסיר בתחתית התנור ואופים אפייה איטית עד להזהבה.
בתיאבון.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה