אוכל

מטורף: מוצר המזון שזינק ב-1200% - בתוך שנה בלבד

הכול התחיל בבר שוקולד קטן מדובאי – ועכשיו מדובר בתופעה גלובלית. "שוקולד דובאי", שנולד באמירויות בשנת 2021, הפך ללהיט רשת עולמי עם מילוי פיסטוק וקריספי קדאיף, ומשגע את השוק עד כדי מחסור בפיסטוקים ועלייה מטורפת במכירות. מותגים כמו לינדט, קוסטקו, באסקין-רובינס ואפילו IHOP כבר הצטרפו לחגיגה
דסק צרכנות | 
שוקולד (צילום shutterstock)
קשה לזכור טרנד מתוק שכבש את העולם במהירות כזו. "שוקולד דובאי", שנוצר ב-2021 על ידי המותג האמירתי Fix Chocolatier, החל כשוקולד עבה עם מילוי קרמי של פיסטוק ולעיתים טחינה, בתוספת שכבות של בצק קדאיף פריך. תוך פחות משנתיים הוא התפשט מרשתות החברתיות לכל פינה בעולם – ועכשיו הוא כבר הרבה יותר מבר שוקולד.
על פי התחקיר שפורסם ב-yahoo finance מה שהחל כקינוח יוקרתי הפך לבסיס לשורה של מוצרים: קרואסונים, מילקשייקים, פרפה תותים, סירופי קפה בטעם שוקולד דובאי ואפילו גרסאות עם זהב אכיל של 24 קראט. ב-The Nuts Factory בארה"ב, שמחזיקה כ-150 סניפים, מציעים כיום 12 גרסאות שונות לשוקולד דובאי – לצד אגוזים וצימוקים מצופים בשוקולד מהסוג הזה.
 
אבל ההצלחה המתוקה הזו יצרה גם השלכות מפתיעות. לפי יצרנית הפיסטוקים האיראנית Keinia, הביקוש הגואה לשוקולד דובאי גרם השנה למחסור עולמי באגוזים הירוקים. נתוני NielsenIQ מצביעים על עלייה של 1,234% במכירות שוקולדים ממולאים בפיסטוק, בזמן שמכירות כלל השוקולדים בעולם דווקא ירדו בפחות מאחוז אחד.
גם רשתות ענק מיהרו להצטרף. Trader Joe’s מוכרת גרסה משלה לשוקולד דובאי, IHOP השיקה ערימת פנקייקים עם מילוי דובאי, Baskin-Robbins שילבה טעמים בהשראת הקונספט בתפריט הגלידות שלה, ו-Costco מוכרת עוגות וממתקים בסגנון דובאי. אפילו לינדה (Lindt) השיקה גרסה יוקרתית משלה באירופה, שגרמה לתורים מחוץ לחנויות.
לדברי סטו לנארד, מנכ"ל רשת הסופרמרקטים Stew Leonard’s בניו יורק, "לא ראיתי מוצר שנמכר בקצב כזה ב-50 שנותיי בקמעונאות". הרשת השיקה גרסה בשם BeeMax Dubai Chocolate, שזינקה במכירות עד שהוחלט לפתח קו מתוקים שלם בהשראתה – כולל מארזי מתנה לחגים.
הקסם, כך אומרים הלקוחות, נמצא בשילוב בין המרקם לקרמיות. “השוקולד נמס, המילוי עשיר, והקדאיף מוסיף את הקראנץ’ המושלם,” אמרה אחת הרוכשות בדבלין.
בין אם מדובר בטרנד חולף או בהתחלה של עידן חדש בעולם המתוקים – דבר אחד ברור: שוקולד דובאי כבר מזמן לא רק "טעם מהמזרח התיכון", אלא תופעה עולמית מתוקה שקשה להישאר אדישים אליה.
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה