אוכל

המאפייה האהובה נסגרת מיידית: ''ליקויים חמורים המסכנים את הציבור''

משרד הבריאות הוציא צו הגבלה מינהלי למאפיה וקונדיטוריה בני אבו עלי, כפר קרע: ''במהלך ביקורת זו נמצאו ליקויים חמורים המסכנים באופן מיידי את בריאות הציבור''

דסק קולינריה | 
קונדיטוריה נסגרת - אילוסטרציה (צילום freepik, shutterstock)
רופאת מחוז חיפה, ד"ר סוניה חביב, חתמה היום, 30 באוקטובר 2025, על צו הגבלה מינהלי למאפיה וקונדיטוריה בני אבו עלי, כפר קרע. בתוקף סמכותה לפי סעיף 290 לחוק ההגנה על בריאות הציבור היא הוציאה צו הגבלה מנהלי (צו סגירה), המצווה על הבעלים או על כל אדם אחר הפועל מטעמך להפסיק באופן מידי את הפעלת העסק והמאפיה קונדיטוריה בני אבו עלי שנמצא בכביש הראשי כפר קרע.
היא הסבירה במכתב: ''אני מוציאה את הצו בשל ממצאי הביקורת מיום 29.10.2025 שנערכה בעסק ע''י נציגות. שירות המזון בלשכת הבריאות המחוזית חיפה. דוח הביקורת ומהווה חלק בלתי נפרד מהצו. במהלך ביקורת זו נמצאו ליקויים חמורים המסכנים באופן מיידי את בריאות הציבור. העסק נמצא במצב תברואי ירוד מאוד. נמצא ציוד וסביבת עבודה מלוכלכים בשאריות מזון,  נמצאו סימני עובש, שומן, אבק ולכלוך מצטבר רב בכל שטח המאפיה. 

כמו כן נמצא כי תשתית העסק אינה תקינה ולא מתוחזקות כנדרש: רצפה וקירות ללא חיפוי, קרמיקה שבורה, קירות שבורים, חיפוי קירות עשויים קלקר ועץ חשוף. נמצאו התקלפויות צבע בתקרה. העסק אינו אטום מפני חדירת מזיקים.  נצפו מעופפים רבים, נמלים ומקקים חיים בכל חלקי העסק. בעסק לא מתקיים תזרים עבודה למניעת הצטלבויות בין מזון מוכן למזון גולמי. חלק מהעסק משמש ללינת עובדים המועסקים במקום. אי שמירה על היגיינת העובדים- לא נמצאו כיורים לשטיפת ידיים בשטח הייצור בקומה ראשונה. בקומת קרקע ובשירותים לא נמצא סבון לרחיצת ידיים ליד הכיורים.
נמצאו בדלים וחפיסות סיגריות בכל שטח העסק. העסק פועל ללא רישיון ייצור בתוקף בניגוד לחוק. מצב זה מסכן באופן חמור ומיידי את בריאות הציבור.
היא מסרה לסיום המכתב: ''לאור חומרת הליקויים ומיידיות הסכנה לבריאות הציבור, אני מוציאה את צו ההגבלה המנהלי לפני שערכתי לך שימוע, בהיות המצב בעסק מהווה אפשרות ממשית לפגיעה מיידית בבריאות הציבור כאמור. תחולתו של צו זה הינה מידית. על העסק להיות סגור ללא כל פעילות מרגע קבלת צו זה. צו זה יצא לאחר התייעצות עם ע''ד מייסר עבאהרי, עוזרת ראשית ליועצת המשפטית.
תוקפו של צו זה ל-30 יום, וכאמור תחולתו מידית. מרגע זה ואילך אין לבצע כל פעולת ייצור במאפיה (ייצור לחמניות ופיתות), הכנת מזון למכירה במזנון (סלטים, נקניקיות, שניצלים וכל מזון אחר) , אפיית מוצרי מאפה מספקים אחרים ואין לשווק מזון המיוצר/המוכן או הנאפה בעסק עד לביטול צו זה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה