אוכל
המסעדה האהובה בירושלים מציגה: ארוחה עסקית מפנקת ב-98 שקל בלבד
מסעדת נעה בקריית ענבים של השף והאופה אלדד שמואלי, שארוחות הבוקר והבראנצ'ים שלה הפכו לשם דבר, הרחיבה את שעות הפעילות והחלה להגיש ארוחות עסקיות מהמשתלמות ביותר שתמצאו בישראל. יצאנו לבדוק ויצאנו מופתעים ובעיקר שבעים
נעה, הפטיסרי בולנז'רי בקריית ענבים של השף והאופה אלדד שמואלי, שארוחות הבוקר והבראנצ'ים שלה הפכו לשם דבר, מרחיבה את שעות הפעילות מחדש ומגישה מעתה תפריט צהריים מגוון המפגיש קלאסיקות צרפתיות ובינלאומיות עם מנות מקומיות המתבססות על עושר חומרי הגלם והטעמים הים-תיכוניים.
תפריט הצהריים מוגש בנעה בימים ראשון עד חמישי בין השעות 12:00-15:30, עם עסקיות נדיבות ומשביעות במחיר מפתה במיוחד של 98 שקלים. ראשונה מוגשת לשולחן מנת לחם מחמצת משובח מהמאפיה של נועה עם שמן זית, זעתר ודבש ולצידה 4 מאזטים לבחירה.
נתחיל מהסוף. הביקור שלנו במסעדת נעה הסתיים בהפתעה ענקית. כשתקבלו את החשבון תשתכלו אחורה ותבינו מיד שמדובר באחת הארוחות המשתלמות ביותר שתמצאו בישראל. ארבעת המזטים, שמגיעים עם לחם מחמצת מעולה, היו מיוחדים מאוד ובתוספת מנה עיקרית ענקית, מפנקת ובעיקר טעמה - מדובר על לא פחות ולא יותר מסנסציה.
המזטים אותם תקבלו הם: לאבנה מהעיר העתיקה, חסות ויניגרט, גבינת בושה מוקצפת עם אגס, סקורדליה, סלט ביצים, סלט תפוחי אדמה, איקרה, סלסת עגבניות טריות, חומוס נמס, טחינה הר ברכה, כרובית וקרם פרש, עגבניות צלויות עם גבינת המאירי ועוד.
מאזטים במסעדת נעה (צילום: רעי שני)
בתפריט העיקריות תתקשו לבחור בין קלאסיקות צרפתיות כמו סלט ניסואז עשיר או כבדי עוף צרובים עם בצלים מקורמלים, פירה ורוטב עשיר של ציר בקר ויין אדום לבין מנות מקומיות כמו סלט פאטוש מתפוצץ מטריות עם קרוטוני מחמצת וג'יבנה או סביח מחציל בלאדי צלוי בטאבון עם תפו"א חרוך עם מרווה ושום, טחינת עמבה, חמוצים, ביצה ועוד.
מנת כבדי עוף במסעדת נעה (צילום: רעי שני)
שמואלי לוקח מנות קלאסיות ששום תפריט צהריים לא שלם בלעדיהן ומעניק להן טיפול יוצא דופן, כמו במנת הצ'יזבורגר: 200 גר' בשר בקר הנקצץ במקום מונח בתוך לחמניות רכות שיצאו לפני רגע מהטאבון, ולצידן פוטייטוז מתפוחי אדמה שבושלו, יובשו ואז טוגנו פעמיים. אפילו את הקטשופ מכינים בנעה מאפס.
המבורגר במסעדת נעה (צילום: חיים יוסף)
כיאה למקום הפועל משעות הבוקר כבית מאפה, האפייה זולגת למטבח. תהליכי עבודה מסורתיים וסוגי חיטה ייחודיים הם הבסיס ללחמים ארטיזנליים, פיצת עגבניות וחצ'פורי מבצק שתפח 48 שעות.
אנחנו בחרנו במנת הכבד עם הפירה, שהייתה מפנקת מאוד, גדולה וקלאסית בעשייתה, ובמנת השניצל שהייתה הפתעה ענקית. מדובר בשניצל עסיסי מאוד, ענק בגודלו, שמוגש עם פוטטוס מצוינים.
שניצל עצום במסעדת נעה (צילום: רעי שני)
המקום מציע גם יינות וקוקטיילים במחירים משתלמים שנעים בין 35 שקל לכוס יין מסוג רוזה, לבן או אדום ועד ל-39 שקל לקוקטיילים מסוג מרגריטה ואספרסו מרטיני. וכמובן היה גם קינוחים. בתפריט מוצעות מנות מספר מנות בהן טירמיסו, פרוסת עוגת גבינה, קרמו שוקולד ואת קערת פירות היער פטיסייר וניל, קצפת וקרמבל שהייתה פשוט מצוינת. בנוסף לכך, בכניסה למסעדה ישנה עמדה בה מוכרים לחמים ומאפים שנאפים במקום.
השף אלדד שמואלי (צילום: חיים יוסף)
עוד ב-
אלדד שמואלי, השף של נעה, מספר: "שנתיים של מלחמה לימדו אותי שהעסקים שישרדו הם אלו שילמדו להתאים את עצמם לזמן ולמקום בו הם פועלים. זיהינו צורך בארוחות צהריים מושקעות וטובות במחירים שווים לכל כיס. יש בסביבה קהל רב המבקש איכות, ותיירות פנים ששמחה לגלות אותנו".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



