אוכל
רחובות על המפה: מסעדת השף הכשרה היא ללא ספק אחת מהפתעות השנה
בזמן שגל מסעדות כשרות שוטף את ישראל, נפתחה לה מסעדת השף זקס בראסרי ברחובות, שהפכה לאחת ההבטחות הגדולות בקולינריה המקומית. מדובר במסעדה יוקרתית, מוקפדת, טעימה, שמתחברת לשורשים המקומיים ובראשה עומדים השף זוכה הריאליטי סהר רפאל ודוד לוי. יצאנו לבדוק ויצאנו מופתעים במיוחד
לאחרונה ישנו גל של מסעדות כשרות ששוטף את ישראל, כאשר השפים בישראל הבינו את הפוטנציאל האדיר ופותחים מסעדות כשרות בזו אחר זו. ביניהן, התווספה לה לאחרונה מסעדה כשרה נוספת, זקס בראסרי, מסעדת שף חדשה ברחובות, שמציעה חוויה יוצאת דופן.
זקס היא הרבה יותר מסתם מסעדה, היא מקום שמספר סיפור. את הסיפור של כולנו. את הסיפור של האנשים שהקימו את המדינה הזאת, שדאגו לעבוד את האדמה של ארץ ישראל. שפיתחו אותה, שעבדו קשה כדי שלנו תהיה מדינה, מדינה חקלאית - מדינה צומחת. ולמרות כל מה שקורה מסביבנו היא נותנת תקווה.
מדובר במסעדה יוקרתית במיוחד, המבוססת על חומרי גלם מקומיים, ונושאת בגאווה את שמו של אפרים זקס - חקלאי, מנהיג קהילה ואחד מאבות המושבה רחובות, שהחזיק במטעים רבים של שקדים והיה ידוע בתור אחד שאוהב מאוד לארח בביתו, שם אירח חלק מהאנשים המכובדים והעשירים מאותה תקופה בהם הברון רוטשילד. על כן, בזקס עשו כבד לחקלאות הישראלית, לאירוח היוקרתי וכמובן למטעי השקים שהחזיק זקס ברחובות, עם מספר מנות מופלאות.
מסעדת זקס בראסרי (צילום: אסף קרלה)
בראש המטבח עומד השף זוכה הריאליטי "המטבח" סהר רפאל מקבוצת כרמים, והשף דוד לוי. את המסעדה מנהלת קבוצת כרמים, מהקבוצות המובילות בישראל בתחום המסעדנות. התפריט בזקס בראסרי משתנה בהתאם לעונות השנה ולתוצרת הזמינה, ומלווה בתפריט יינות ישראלי בלבד ומשובח מאוד, חלקם מיקבים שנמצאים באזור רחובות, בהם יינות מופלאים של יקב הבית ברבדו, יינות פשוט מושלמים של יקב צרעה מכרמי יוסף, יקב טורא, יקב פלם ועוד.
השף סהר רפאל (צילום: אסף קרלה)
מטבח המסעדה מקיים שיתופי פעולה עם חממות בצפון ובדרום הארץ, זאת כדי להביא את התוצרת הטובה והטרייה ביותר למסעדה, מירקות ופירות ועד תבלינים ועשבי תיבול שגדלים עבור המטבח, דגה עונתית טרייה ובשר מעגלות מקומיות שעובר תהליכי יישון במקום, וזה בהחלט מורגש בכל ביס.
מחלקת הקונדיטוריה במסעדה מציעה תפריט עונתי ייחודי, המשלב מרכיבים ישראליים כמו שקדים, שמן זית, פירות הדר ועשבי תיבול. כל הקינוחים מיוצרים במקום, על ידי שף קונדיטור דור פרידלנר.
השף דוד לוי (צילום: אסף קרלה)
החלל הפנימי של המסעדה תוכנן על ידי גד הלפרין, אחד ממעצבי מסעדות המישלן הבולטים בישראל. העיצוב כולל מונומנט מרהיב של יותר מ-280 בקבוקי יין ובר אינטימי עם שישה מקומות ישיבה.
מונומנט היינות על קירות מסעדת זקס בראסרי (צילום: אסף קרלה)
כבר כשנכנסים לחלל המסעדה מבינים שמדובר במקום ברמה גבוהה. השירות מוקפד מאוד, העיצוב נקי ואלגנטי, האווירה נעימה. אבל אנחנו באנו בשביל מה שחשוב באמת - האוכל.
כבר מהמנה הראשונה הבנו שמדובר במשהו אחר לגמרי מרוב מסעדות השף הכשרות בישראל. לפתיחה הוגשו לנו שתי כפיות מזהב עליהן סבלה שקדים עם סלט של תפוח עץ וקציפת שקדים. ביס פתיחה מופלא שלא היה מבייש מסעדות יוקרה בצרפת. כל שולחן מקבל לחם מחמצת מופלא מתרד, שמלווה בסלסלת עגבניות, חמאת בקר וחציל מעושן. בנוסף לכך, קיבלנו סלט עלים (58 שקל) עם מבחר חסות, מיקס עלים, אנדיב, בצל סגול מקורמל, צנוניות, נקטרינה צרובה בוויניגרט יוזו ופקאן. סלט עשיר וטרי מאוד.
פתיח של שקדים לכבוד אפרים זקס (צילום: רעי שני)
במסעדה מוצעות מגוון רחב מאוד מנות ראשונות קרות של דגים ובשר נאים. אנחנו לקחנו את הסשימי הדרים (72 שקל), מנה מעולה שהייתה עשויה בטכניקה גבוהה מאוד. הדג נחתך לחתיכות דקות כך שהיה מאוד כיף לאכול אותו, והוגש עם שמן זית הדרים, ג'לי פונזו, סלסלת הדרים ואבקת הדרים.
צלחת סשימי הדרים שנראית כמו ציור (צילום: רעי שני)
המנה השנייה שקיבלנו היא אחת המנות המיוחדות ביותר במסעדה, שכולה על טהרת האבטיח. מדוב במנת טרטר טונה (67 שקל), שמוגש על מצע של דיסקית אבטיח, אבקת אבטיח, אבטיח כבוש, נענע וצ'ילי, ומעל הכל גספצ'ו אבטיח.
טרטר טונה על טהרת הפרי הכי קיצי בישראל (צילום: רעי שני)
בהמשך, הזמנו גם מנת טרטר בקר (72 שקל) מוצלחת מאוד, אולי אחת המנות המוצלחות ביותר בערב. הבשר הנא מוגש על חציל מעושן, צ'ילי, עירית, שאלוט, צלפים, וגרידת חלמון כבוש. מנה ממכרת וטעימה מאוד.
טרטר בקר ממכר במיוחד (צילום: רעי שני)
עוד מנה ראשונה מגזרת הנאים היא מנת הרוסט סינטה (68 שקל). סינטה עשויה מדיום רייר, מוגשת עם בצלי שאלוט ועגבניות מקורמלות, סלסלה של צ'ילי ועירית, זרעי חרדל מותסס, חרדל דיז'ון ואיולי. מה מפתיעה מאוד, עם בשור שעשוי לעילא, מוגשת עם מטבלים מצוינים ובקיצור - חגיגת טעמים.
רוסט סינטה. חגיגה של טעמים (צילום: רעי שני)
ונעבור לגזרת המנות הראשונות החמות. עוד אחת מהמנות המופלאות במסעדה היא מנת הארטישוק הירושלמי במרקמים (72 שקל), גם היא כולה על טהרת ירק אחד - הארטישוק הירושלמי, עם מגוון של מרקמים מושלמים וטכניקת בישול ברמת גבוהה. המנה מוגשת בארבעה מרקמים שונים של הירק בהם הארטישוק עצמו יושב על קרם ארטישוק ירושלמי, קציפת ארטישוק וצ'יפס ארטישוק.
ארטישוק ירושלמי במרקמים. עוד מנה על טהרת ירק אחד (צילום: רעי שני)
בנוסף על כך, קיבלנו מנה טעימה נוספת של ריזוטו ארטישוק וכמהין (59 שקל) שהייתה עדינה וטעימה. אבל ה-מנה של הערב היא מנת השקדי עגל (92 שקל). טוב, אז גילוי נאות, אני פריק של שקדי עגל. אבל גם שקדי עגל צריך לדעת איך להכין, ופה עשו אותם בצורה פשוט מושלמת. הבשר היה חתוך דק, קריספי ונימוח בפה. השקדים הוגשו על קרם פלפלים חריף עשוי בג'וספר, יוגורט קשיו וכוסברה.
שקדי עגל. כי מה בעצם צריך יותר מזה בחיים? (צילום: רעי שני)
המנות העיקריות היו טעימות, אך מעט פחות מיוחדות מהמנות הראשונות. הזמנו בייבי צלעות טלה (228 שקל). חמש צלעות טלה, שהיו במידת עשייה מעט גבוהה מהמצופה ולא מתובלנות מספיק, והוגשו על קרם בצל לבן, בצלי שאלוט מקורמלים ודמי גלאס שוקולד.
צלעות טלה עם רוטב דמי גלאס שוקולד (צילום: רעי שני)
בנוסף, קיבלנו מנה מכובדת מאוד של פילה מוסר (125 שקל) על פריקי ירוק מעושן, עשבי תיבול וציזיקי נענע ומלפפונים שעשוי מטופו. מנה טעימה וגדולה אך פשוט יחסית. ואיך אפשר בלי קינוחים?
פילה מוסר (צילום: רעי שני)
על אף שמדובר בקינוחים פרווה, הם ברובם המוחלט היו מוצלחים. מעל כולם קינוח הבית זקס (58 שקל). סגירת מעגל לתחילת הערב ולאפרים זקס בכבודו ובעצמו עם קינוח מושלם שכולו על טהרת השקדים. קינוח של פיננסייר ופרלינה שקדים, קציפת שקדים ואמרטו, מלח אטלנטי ושקדים מסוכרים.
בהמשך קיבלנו קינוח מפתיע ובועט במיוחד של מוס שוקולד אוורירי (58 שקל), מוגש עם תבלינים בהם צ'ילי שנותן קיק חריף ומעניין, מלח ים אטלנטי וטוויל קפה. הקינוח שקצת פחות התחברנו אליו היה הברולה מיסו (58 שקל). ברולה חצי קפוא מוגש עם רוטב קוקוס יוזו שהיה מעט משונה, אננס טרי, סורבה קוקוס שהיה מרענן וטעים ופרורי חמאה קריספים.
מוס שוקולד בועט (צילום: רעי שני)
עוד ב-
לסיכום: בזמן שעוד ועוד מסעדות כשרות נפתחות בישראל, זקס ברסארי היא ללא ספק המפתיעה שבהן. שילוב של טעמים מעולים, צלחותים שלא מביישים אף מסעדה ברמות הגבוהות בארץ, שירות מוקפד ונעים, אווירה טובה, ומעל הכל אוכל טעים בטירוף. הסיפור שמאחורי המסעדה, השפים שעומדים בראשה, החיבור לטבע ולאדמה המקומית, כל אלה שמים את רחובות על המפה ומציעים חוויה קולינרית שאתם חייבים להיות חלק ממנה.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



