בעולם

בזוס עם הכרזה דרמטית - שמאיימת על העיתונות האמריקאית

המיליארדר ומייסד אמזון, בעלי העיתון המשפיע וושינגטון פוסט, החליט על סגירת מדור הדעות הוותיק - ועורר סערה ודאגה בקרב ליברלים בארה"ב
מערכת ice | 
ג'ף בזוס (צילום freepik, יוטיוב/ Summit)
הבעלים של הוושינגטון פוסט, המיליארדר ג'ף בזוס, הכריז אתמול (רביעי) בדרמטיות שעל שינוי היסטורי במדיניות העיתון, במהלך שנחשב חריג במיוחד על רקע נוף העיתונות האמריקאית. על פי בזוס, מדור הדעות הוותיק בעיתון ישנה פורמט, כך שכל טור שיתפרסם במדור יצטרך לעמוד בשתי פרמטרים - "חירויות אישיות" ו- שווקים חופשיים". בזוס לא פירט מה מהות המושגים האלו מבחינתו, והחלטה זו כבר מעוררת הדים וכעס בארה"ב. 
בזוס כתב כי, "אני בטוח ששווקים חופשיים וחירויות אישיות מתאימים לאמריקה. אני גם מאמין שנקודות המבט הללו אינן מוגנות בשוק הנוכחי של רעיונות ודעות חדשותיות. אני נרגש כבר כולם כדי למלא את הפער הזה." בזוס הדגיש כי הוא סבור שאותו "חופש" עליו הוא מדבר, "הוא אתי - משום שהוא ממזער כפייה - ופרקטי - מכיוון הוא מניע יצירתיות ושגשוג."
בזוס המשיך להסביר בפוסט שכתב ברשת X (טוויטר לשעבר), כי, "הייתה תקופה שבה עיתון, במיוחד כזה שהיה מונופול מקומי, יכול היה לראות בזה שירות להביא לפתחו של הקורא בכל בוקר מדור דעות רחב שביקש לכסות את כל הדעות - היום, האינטרנט עושה את העבודה הזו".בזוס אף טען כי דעות שונות מהקו שיתווה המדור נגישות לכל באינטרנט ממילא. 
בתגובה להכרזה של בזוס, עורך מדור הדעות של הוושינגטון פוסט התפטר מתפקידו במחאה, ובזוס שיתף על כך: "הצעתי לדיוויד שיפלי, שאני מאוד מעריך אותו, את ההזדמנות להוביל את הפרק החדש הזה. הצעתי לו שאם התשובה היא לא 'כן לעזאזל', אז זה חייב להיות 'לא'. לאחר שיקול מדוקדק, דיוויד החליט להתרחק. זה שינוי משמעותי, זה לא יהיה קל, וזה ידרוש מחויבות של 100% - אני מכבד את ההחלטה שלו", סיכם. 
 

שיפלי מצידו כתב במייל לעובדים: "לאחר הרהור כיצד אוכל להתקדם בצורה הטובה ביותר במקצוע שאני אוהב. תמיד אהיה אסיר תודה על ההזדמנות שניתנה לי לעבוד לצד צוות של עיתונאי דעה שהמחויבות שלהם לפרשנות חזקה, חדשנית ומדווחת נתנה לי השראה מדי יום - ואושררה על ידי שני פרסי פוליצר ושני פרסי לואב בתוך שנתיים".
החלטתו של בזוס באה על רקע הספקולציות של יישור קו מצד חברות הטכנולוגיה הגדולות מול ממשל טראמפ וטראמפ בפרט, מה שמעורר חששות רבים בקרב רבים לגבי חופש העיתונות בארה"ב. בזוס רשם שבוע חלש מאוד מבחינה אישית אחרי שהפסיד 3.4 מיליארד דולר, כאשר הונו האישי עומד כעת על 236.7 מיליארד דולר, כשהוא נושף בעורפו של מארק צוקרברג.
למעלה מעשור אחרי שהושקה אמזון חשפה אמש (רביעי) את השדרוג המשמעותי ביותר שעשתה בעוזרת הקולית שלה 'אלכסה'. הגרסה המתקדמת של העוזרת הקולית שזכתה לשם המקורי 'אלכסה פלוס' מבוססת על טכנולוגיית בינה מלאכותית (AI) אשר הרחיבה ושיפרה את הפעולות שהיא מסוגלת לעשות.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה