בעולם

משפחת הריגול הטורקית שגרפה מיליונים מהמוסד הישראלי משלמת ביוקר

בית המשפט בטורקיה נתן עונשי מאסר כבדים על רשת ריגול שפעלה לטובת המוסד הישראלי. על פי הדיווחים נטען כי משפחה שלמה עמדה בראש רשת הריגול בתמורה לסכומי כסף גדולים
מערכת ice | 
ישראל, טורקיה (צילום shutterstock)
על פי דיווח בעיתון "סבאח" בית המשפט הטוקרי גזר עונשי מאסר, על רשת מרגלים שפעלה לטובת המוסד הישראלי, כך שהעונשים מגיעים במצטבר ליותר מ-100 שנים.
בדיווח צוין כי משפחה שלמה עמדה בראש הרשת וקיבלה סכומי כסף גבוהים בתמורה. עוד צוין כי אחמד ארסין בלים של חברת ביטוח קיבל 18 שנות מאסר, אשתו בנאן טומלוג'אלי קיבלה 18 שנים וביתה קיבלה 15 שנים ושבעה חודשים. בנוסף לכך שלושה שותפים שלהם קיבלו יותר מ-15 שנה.
עוד נאמר בעיתון כי רשת הריגול פעלה בטורקיה במשך כמה שנים ואספה מידע על תושבים פלסטינים ולבנונים, תוך כדי ביצוע מעקבים והכנת דוחות על לוח הזמנים ומקומות המגורים של אותם היעדים. עוד צוין כי הנאשמים נפגשו עם סוכנים המכונים "יורג" ו"גאווין" בערים שונות בכל רחבי אירופה.
בסוף הדיווח הוסיפו ב"סבאח" כי הועברו לרשת מאות אלפי אירו תמורת הפעילות שלהם, דרך העברות בנקאיות והעברות כספים ישירות במפגשים אישיים. הרשת נחשפה כבר בחודש אפריל האחרון, על ידי המודיעין הטורקי והיום הועמדו לדין.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה