בעולם
אחרי 32 שנה: הבעלים של רשת המסעדות הפך למיליארדר
מייסד צ'יפוטלה סטיב אלס שהחל את דרכו עם הרשת ב-1993. למרות דרכו הייחודית שכללה מכירת 91% מהחברה למקדונלדס לפני ההנפקה ב-2006, ומכירה מתמשכת של מניותיו לאורך השנים, פורבס מעריך את הונו כעת במיליארד דולר, בעיקר הודות לעליית שווי מניות החברה ב-250% מאז עזיבתו את הדירקטוריון ב-2020
למרות דרכו הייחודית שכללה מכירת 91% מהחברה למקדונלדס לפני ההנפקה ב-2006, ומכירה מתמשכת של מניותיו לאורך השנים, פורבס מעריך את הונו כעת במיליארד דולר, בעיקר הודות לעליית שווי מניות החברה ב-250% מאז עזיבתו את הדירקטוריון ב-2020.
אלס, שמעולם לא תכנן להתעשר ממכירת בוריטו לציבור הרחב, גדל בקולורדו, סיים תואר בתולדות האמנות ולמד במכון הקולינרי האמריקאי בטרם עבד כשף בסן פרנסיסקו. חזונו המקורי היה להקים מסעדת טאקוס כדי לממן את חלומו האמיתי – להקים מסעדת גורמה יוקרתית. עם זאת, הקונספט המהפכני שלו של אוכל איכותי המוגש במהירות אך במחירים גבוהים יחסית (יותר מ-4 דולר לבוריטו בעידן שבו טאקו בל מכרה בוריטו ב-59 סנט) הפך להצלחה, והוא מהר מאוד זנח את שאיפות הגורמה שלו והתמקד בהרחבת הרשת.
התפנית המשמעותית בעסקיו של אלס התרחשה ב-1998 כשנזקק לכסף כדי לצמוח מעבר ל-16 הסניפים שהיו לו. לאחר דחייה מ-13 קרנות הון סיכון, מקדונלדס השקיעה בחברה ובמהרה רכשה את השליטה בה. חרף זאת, אלס המשיך לנהל את העסק ולעמוד על עקרונותיו של שימוש במרכיבים טריים שהוכנו במקום. כשמקדונלדס החליטה להתמקד מחדש בעסקי הליבה שלה, היא הנפיקה את צ'יפוטלה ב-2006 ומכרה את כל אחזקותיה תוך תשעה חודשים, כשהעסק היה שווה כ-2 מיליארד דולר (לעומת 62 מיליארד שהיו שווים כיום).
עוד ב-
לאחר שנים של צמיחה מרשימה, אלס נאלץ לפנות את תפקיד המנכ"ל ב-2018 בעקבות סדרת התפרצויות של מחלות הקשורות למזון, והוחלף על ידי בריאן ניקול, שהוביל מהפך שגרם למניות החברה לשיאים חדשים. אלס נשאר כיו"ר הדירקטוריון עד 2020, ומאז פנה לאפיקים חדשים. בשנה שעברה, הוא פתח מיזם צמחוני חדש בשם "קרנל" שהשתמש ברובוטים להכנת מזון, אך לאחר שהתפריט נכשל, הוא עבר לקונספט חדש של סנדוויצ'ים בשם "קאונטר סרוויס" במנהטן, בתקווה למצוא את "הצ'יפוטלה הבאה".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



