בעולם
הצמידו אותו לקיר ודרשו: "תוריד את הפאות – או שתישאר כאן"
צעיר חרדי שהגיע עם אמו למעבר עקבה כדי לטוס לאירופה, נאלץ להתמודד עם דרישה לא צפויה מצד המאבטחים הירדנים. למרות שניסה להסתיר את פאותיו, המאמצים לא הועילו. מה קרה שם ולמה זה עלול לקרות שוב?
לפי בחדרי חרדים, הצעיר סיפר כי ניסה להצמיד את הפאות לראשו בעזרת ג'ל והסתירן מתחת לכובע מצחייה, אך המאבטח זיהה זאת ודרש ממנו להסירן. "הוא דחף אותי אל הקיר ודרש שאגזור את הפאות במקום. ניסיתי להסביר לו שאני לא מוציא אותן, אבל הוא לא היה מוכן להקשיב. הייתי חייב לטוס לאירופה ולא ידעתי איך לצאת מהמצב הזה," סיפר הצעיר.
האירוע הזה מצטרף לשורת מקרים בהם דווח על יחס מחפיר מצד אנשי הביטחון הירדנים כלפי בעלי חזות חרדית, כולל דרישות קודמות שכוונו למתפללים להפסיק להשתמש בפריטי קודש כגון תפילין.
לפני כשנתיים אירעה תקרית חמורה דומה כאשר קבוצה של כ-150 בני המגזר החרדי שהגיעו למעבר הגבול יצחק רבין, לא הורו להיכנס ולמעשה נכלאו בצד הירדני למשך כ-48 שעות. החרדים סיפרו כי כתנאי לכניסתם למדינה, השוטרים במעבר הגבול דרשו מהם לגזוז את פאותיהם. בירדן נימקו את הדרישה המקוממת בכך גזיזת הפאות נועדה לשמור על ביטחון התיירים, שלא יזוהו כיהודים.
עוד ב-
בתוך כך, נתוני רשות האוכלוסין וההגירה מראים כי במרחב אילת נרשמה תנועה ערה של ישראלים בחודש יוני. בין ה-13.6.25 ל-23.6.25 נכנסו דרך מעבר רבין 13,967 נוסעים ויצאו 6,164. במעבר טאבה נרשמו 21,085 כניסות ו-17,805 יציאות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



