בעולם

תקרית אנטישמית נוספת בצרפת: אנדרטה לזכר קורבנות השואה הושחתה

תקרית אנטישמית נוספת בצרפת: במרכז העיר ליון הושחתה אנדרטה לזכר קורבנות השואה ונכתב עליה: "שחררו את עזה", ראש העיר גינה את המעשה וכינה אותו "בלתי נסבל", הכתובת נמחקה והאנדרטה תשוחזר בימים הקרובים
מערכת ice | 
אנטישמיות בצרפת (צילום מתוך טוויטר @AvivaKlompas)
תקרית אנטישמית נוספת הלילה בצרפת: כתובת "שחררו את עזה" התגלתה בין שבת לראשון על אנדרטה לזכר קורבנות השואה במרכז העיר ליון. ראש העיר גרגורי דוסה גינה את המקרה וכינה אותו: "מעשה בלתי נסבל". מדובר בכתובת אשר נחרתה באמצעות חפץ חד על גבי האנדרטה. שמה של האנדרטה "פסי זיכרון" והיא הוקמה בינואר 2025 לציון 80 שנה לשחרור מחנה אושוויץ-בירקנאו.
האנדרטה נושאת כתובת מוזהבת ועליה רשום: "לזכר שישה מיליון היהודים קורבנות השואה, ובהם מיליון וחצי ילדים - 1941–1945 - מתוכם 6,100 הגיעו מאזורנו". גורם בלשכת ראש העיר הודיע לסוכנות AFP כי "ללא ספק מדובר במניע אנטישמי". עיריית ליון מיהרה למחוק את הכתובת ותתחיל בשחזור האנדרטה בזמן הקרוב.
שר העלייה והקליטה, אופיר סופר בתגובה על השחתת אנדרטת השואה בליון: ״ממשלת צרפת שחושבת להעניק פרס לטרור בדמות מדינה פלסטינית ונעלבה מהתערבות השגריר האמריקאי בענייניה הפנימיים, צריכה בראש ובראשונה להילחם באנטישמיות המופנת כלפי אזרחיה היהודים. אנטישמיות שלא נראתה עשרות שנים״.
שר החוץ גדעון סער הגיב על השחתת האנדרטה: ""כששגריר ארה"ב בצרפת צ׳רלס קושנר הביע את דאגתו מהאנטישמיות הגואה בה - הוא ננזף על התערבות ב״ענייניה הפנימיים״. כדאי שצרפת תתעורר!".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה