בעולם

רעידת אדמה קטלנית ביעד האהוב על הישראלים: לפחות 60 הרוגים

רעידת אדמה בעוצמה 6.9 הכתה באחד האזורים התיירותיים ביותר בפיליפינים. עד כה נהרגו עשרות ועוד 140 בני אדם נפצעו, כאשר המספרים צפויים לעלות. מאות אלפי תושבים נותרו ללא חשמל, הרשויות המקומיות מבקשות עזרה
דסק חדשות | 
רעידת אדמה (צילום shutterstock)
רעידת אדמה קטלנית בעוצמה 6.9 בסולם ריכטר הכתה אתמול (שלישי) באחד היעדים האהובים ביותר על הישראלים, מדינת האיים הפיליפינים, כאשר רעידת האדמה העוצמתית התרחשה במרכז המדינה, בחופי בוגו סיטי שבמחוז סבו.
על פי דיווח של סוכנות הידיעות "רויטרס", לפחות 60 בני אדם נהרגו ועוד למעלה מ-140 בני אדם נפצעו, כאשר הרשויות המקומיות טוענות כי המספרים עשויים לעלות משמעותית, שכן ישנם מבנים רבים שקרסו ועדיין לא ביצעו בהם סריקות.
רעידת האדמה הקשה הביאה איתה הרס רב, כמו גם הפסקות חשמל שמורגשות בכל האזור כאשר מאות אלפי בני אדם נותרו ללא חשמל. בעקבות כך, נרשם מחסור במזון ובמים וברשויות המקומיות מבקשים עזרה במצרכים בסיסיים, כמו גם בציוד כבד שיעזור לעובדי ההצלה.
מדובר במוקד תיירות פופולרי מאוד במדינה, וישראלים רבים פוקדים איתו מדי שנה. עם זאת, נכון לעכשיו לא נודע על ישראלים שנפגעו באסון. שדה התעופה של המחוז נותר פתוח.
רעידות אדמה הן דבר נפוץ מאוד בפיליפינים, שכן המדינה שוכנת ב"טבעת האש" באוקיינוס השקט, שם ישנה פעילות געשית מוגברת. רק בתחילת השנה פקדו את האזור שתי רעידות אדמה, אך פחות קטלניות בהרבה מזו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה