בעולם
אבל בעולם האקסטרים הישראלי: "בודהה המקפץ" נהרג בצורה טראגית
הפרקוריסט שהפך לאגדה ברשת יצא לעוד אתגר מסוכן בעמק הידוע לשמצה – אך הפעם משהו השתבש באופן קטלני
אחד השמות הבולטים בעולם הפארקור והאקסטרים הישראלי, סרגיי שפיצין בן ה־35 מאשדוד, אותר אתמול (שלישי) ללא רוח חיים בעמק לאוטרברונן שבשווייץ, לאחר שנעדר מאז אתמול. שפיצין, שכונה ברשתות "בודהה המקפץ" בזכות קפיצות העומק, הניתורים מגגות ותיעודי האקסטרים שלו, יצא אתמול לביצוע BASE Jump בנקודה הידועה High Ultimate – אך לא שב לנקודת הלינה.
בוואלה פורסם כי על פי הערכת גורמי ההצלה במקום, הקפיצה הסתיימה באסון לאחר שהמצנח לא נפתח. מסוק חילוץ איתר את גופתו בשעות הבוקר המוקדמות בתום חיפושים שכללו שיתוף פעולה בין צוותי הצלה מקומיים, משטרת שווייץ, משרד החוץ ומגנוס איתור וחילוץ, שליוו גם את בני משפחתו.
לאוטרברונן נחשבת לאחד ממרכזי האקסטרים הגדולים בעולם, ובעיקר נקודת High Ultimate הידועה בהמוני הקופצים שמגיעים אליה מדי שנה. לצד הנוף עוצר הנשימה והיציאות האנכיות המרחפות אל חלל פתוח, מדובר באזור שתועדו בו מאות תאונות קשות לאורך השנים. על פי מומחים, מתוך 118 קופצי BASE שנהרגו בשווייץ בשלושים השנים האחרונות, יותר ממחצית מצאו את מותם בעמק זה.
עוד ב-
בשעות הערב אישרו הרשויות בשווייץ את סיום פעולות האיתור ומסירת המידע למשפחתו. אנשי מגנוס מסרו כי ימשיכו ללוות את המשפחה בכל ההליכים מול הרשויות המקומיות.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



