בעולם

טראמפ, נטפליקס ווורנר: ההשקעות מאחורי עסקת הענק נחשפות

דו"ח של הבית הלבן חושף: טראמפ רכש איגרות חוב של נטפליקס ווורנר כמה ימים לאחר חתימת הסכם הענק בין שתי ענקיות הבידור האמריקאיות
מערכת ice | 
דונלד טראמפ, נטפליקס והאחים וורנר (צילום shutterstock)
בחודש שעבר, הודיע נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, כי יתערב בעסקת הענק שטלטלה את ענף התרבות. כזכור, במסגרתה ננחתמה בחודש שעבר, נטפליקס רכשה את אולפני הקולנוע והטלוויזיה של "האחים וורנר" ושירות הסטרימינג HBO Max תמורת 82.7 מיליארד דולר.
אלא שכעת מתפרסם דו"ח של הבית הלבן שחושף כי נשיא ארה"ב, דונלד טראמפ, רכש איגרות חוב של שתי החברות כמה ימים לאחר שנחתם ההסכם. לפי הדו"ח, טראמפ רכש איגרות חוב תאגידיות שהונפקו על ידי נטפליקס ו-Warner Bros. Discovery, בשווי שעשוי להגיע עד מיליון דולר כל אחת.
לאחר יציאת העסקה אל הפועל, נטפליקס תחולל שינוי עמוק בשוק התקשורת. מדובר ברכישת האולפן הגדול הראשונה בתולדות נטפליקס שמחזיקה ביותר משלוש מאות מיליון מנויים בעולם. 
בתחילת החודש דיווחנו כי אולפני האחים וורנר הודיעה אתמול לבעלי המניות שוב כי היא דוחה את הצעת פרמאונט לרכישת החברה בסכום של יותר מ-108 מיליארד דולר, צעד המקרב את מכירת החברה לנטפליקס בסכום של 83 מיליארד דולר. הסיבה לסירובים הרבים היא סיכונים בקשר לעלויות. בעוד נטפליקס הציעה לרכוש רק את האולפנים הכולל גם את רשת HBO, פרמאונט הציעה לרכוש גם את קרטון נטוורק ואת רשת החדשות CNN.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה