בעולם

האנס והרוצח המורשע זייף את מותו ונמלט מהכלא

ת'אבו בסטר, שנודע בדרום אפריקה כ"אנס מפייסבוק", נמלט בזמן ששריפה פרצה בכלא השמור בו הוחזק, כאשר במשך שנה המשטרה חשבה שגופה שנמצאה בתאו היא שלו
כלא אילוסטרציה (צילום unsplash)
המשטר בדרום אפריקה פתחה במצוד אחר האנס והרוצח מורשע אחרי שהתברר כי בניגוד לסברה הראשונית הוא לא נהרג בשריפה בכלא השמור שבו הוחזק, אלא נמלט ממנו בחיים.
ת'אבו בסטר, שנודע בארצו כ"אנס מפייסבוק", נידון בשנת 2012 למאסר עולם אחרי שהורשע באונס שתי נשים וברצח אישה אחת. את הנשים תקף אחרי שפיתה אותן באמצעות הרשת החברתית.
בחודש מרץ של השנה שעברה הודיע לפתע שירות בתי הסוהר כי בסטר מת בשריפה שפרצה בכלא שבו הוחזק, הכלא הפרטי מנגואנג הסמוך לעיר בלומפונטיין. אלא שכעת מסתמן כי בסטר ברח מהכלא בחסות השריפה. 
לפי מידע שחשף אתר החדשות הדרום אפריקני GroundUp ושאושר על-ידי המשטרה, מבדיקת DNA עולה כי הגופה שנמצאה בתאו של בסטר בכלא איננה הוא. נתיחה שלאחר המוות העלתה גם כי האיש שנמצא מת בתא נהרג ממכה חזקה שספג בראשו לפני השריפה, ולא בנסיבות טבעיות.
כעת נראה כי הדלקה הייתה רק חלק ממבצע הבריחה המתוחכם של בסטר, ונבדק החשד שגורמים רשמיים בכלא סייעו לו בכך. משטרת דרום אפריקה עדיין אינה יודעת מיהו האיש שנמצא מת בתא בכלא, והיא פתחה בחקירת רצח סביב מותו.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה