בעולם
ציירי לך זקן: מגזין הכלות מואשם ב"מחיקת נשים"
מגזין הכלות ההודי Brides Today India עורר זעם ברשת אחרי שבחר באלוק ואיד-מינון, אקטביסטית טרנסית מזוקנת, לשער של המגזין
מגזין כלות הודי ספג אש בגלל "מחיקת נשים" לאחר שבחר בדגם "טרנסנשי" מזוקן לגיליון השער הדיגיטלי שלו.
ב-Brides Today India הופיעו אלוק ואיד-מינון - סופר ואקטיביסט שאינו תואם מגדר - לבוש בבגדי נשים הודיים מסורתיים: איפור כבד, הלנגה וסארי שונים ותכשיטים דקדנטיים.
אלוק סיפר למגזין על כך שבילו את כל חייהם כקורבן לבריונות על שבחרו לחיות כעצמי האותנטי שלהם ואימוץ סגנון דה-מגדרי - שאותו הם תיארו כצורת סיפור "ללא קווים מנחים".
"הלוואי שיכולתי לפרסם תמונה שלי באינטרנט מבלי להיות מוצף בדואר שנאה. הלוואי שיכולתי להיראות כבן אדם... אבל אני לא מתכוון לחכות לעתיד הזה, אני הולך לבנות אותו עכשיו, כאן, עם האנשים שמוכנים לאהבה", אמר אלוק.
דוגמנית השער ילידת טקסס אמרה שהם נולדו ב"תרבות סקסיסטית/קאסטיסטית" שאילצה אותם לחשוב מחדש על נישואים ומיניות.
ספרם משנת 2021 "מעבר למגדר הבינארי" - המאתגר את הקוראים לחקור את העולם מחוץ לנורמות המגדר והמיניות - התווסף לרשימת הספרים האסורים של בית המחוקקים הרפובליקני של טקסס בשנה שעברה.
"אני מקווה שאנחנו חולמים מעבר לסובלנות לקראת קבלה משמעותית. אני מקווה שנוכל למצוא יופי וגאווה בשוני בינינו. אני מקווה שאנחנו לא רק בטוחים, אלא בטוב, ולא רק רואים, אלא עדים. יותר מכל: אני מקווה שנוכל להיות חופשיים", אמר אלוק.
למרות הפצרותיהם, התגובה לשער של אלוק - המופיע רק במהדורות דיגיטליות - הייתה שלילית ברובה.
מדור התגובות בפוסט האינסטגרם של Brides Today India הוצף במשתמשים שלא הסכימו עם בחירת המגזין להציג את אלוק.
"לא בסדר", כתב אחד המשתמשים. "אתה מוחק נשים", כתב אחר.
משתמשים רבים תקפו את התכונות הגבריות של אלוק, בעוד שאחרים האשימו את המגזין במחיקת תגובות מנוגדות במאמץ לשמור על פוסט חיובי.
"מגיפת התעוררות הגיעה להודו", אמר חשבון הטוויטר הימני End Wokeness.
כמה מבקרים התמקדו בפוסט שנמחק מאז בפייסבוק משנת 2016, שבו אמר ה"אלוק" לכאורה "בנות קטנות הן גם קוויריות, טרנסיות, מקורזלות, סוטה, אדיבות, מרושעות, יפות, מכוערות, עצומות ומשונות. הילדים שלך לא ישרים וצרים כמו שאתה חושב שהם" בתגובה לאיסור על נשים טרנסג'נדריות להשתמש בשירותים לנשים.
אלוק - שערוץ המדיה החברתית שלו היה מלא בהערות שוצפות ומשבחות - לא הגיב בפומבי לשנאה הגוברת בנוגע לכיסוי שלהם.
עוד ב-
לא אלוק ולא כלות היום הודו הגיבו מיד לבקשתו של הפוסט להגיב.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



