משפט

חקירה נפתחה: מאות הימורים חשודים על ניצחון נתניהו – רגע לפני המדגמים

פלטפורמת ההימורים פולימרקט בודקת פעילות חריגה של מאות חשבונות חדשים שהימרו על ניצחון ראש הממשלה והליכוד דקות לפני סיום ההצבעה. חלק מהמשתמשים כבר הספיקו לגרוף רווחים של עשרות אלפי דולרים לאחר פרסום המדגמים, כשבמקביל התהפכה לחלוטין התחזית בשוק ההימורים, שבו התגלגלו יותר מ-70 מיליון דולר על תוצאות הבחירות בישראל
שרה וביבי נתניהו (צילום חיים גולדברג, פלאש 90)
סערה סביב שוקי ההימורים הדיגיטליים בעקבות פעילות חריגה שנרשמה בפלטפורמת פולימרקט במהלך הבחירות בישראל. החברה פתחה בבדיקה של מאות חשבונות חדשים שביצעו הימורים על ניצחונו של ראש הממשלה בנימין נתניהו ועל כך שהליכוד תהיה המפלגה הגדולה ביותר בכנסת. ההימורים בוצעו ביום שלישי, זמן קצר לפני סגירת הקלפיות, ועוררו חשד לפעילות בלתי שגרתית בהיקפים משמעותיים.
לפי דיווח ב"ניו יורק טיימס", דובר החברה אישר כי מתקיימת בדיקה בעקבות עשרות הימורים חשודים שבוצעו באמצעות חשבונות חדשים. בפולימרקט אף מסרו כי העבירו דיווח על הפעילות לרשויות אכיפת החוק. בשלב זה לא הוצגה הוכחה לכך שהמשתמשים פעלו על בסיס מידע פנים, אך העיתוי שבו בוצעו העסקאות והיקפן עוררו שאלות לגבי מקור הפעילות.
הסימנים הראשונים לפעילות החריגה זוהו עוד במהלך יום הבחירות. חברת ניתוח הנתונים Polysights התריעה ברשתות החברתיות על זרימה משמעותית של רכישות מסוג "כן" באמצעות ארנקים דיגיטליים חדשים. בחברה ציינו כי במהלך 24 שעות זוהו רכישות בהיקפים חריגים, והעריכו כי מדובר בפעילות שמצדיקה בדיקה מעמיקה.
אחד המקרים שהובאו בדיווח ממחיש את היקף הרווחים האפשריים. ארנק דיגיטלי שנבדק על ידי ה"ניו יורק טיימס" פתח חשבון בפולימרקט 6 דקות בלבד לפני שביצע הימור בהיקף של 14 אלף דולר. העסקה התבצעה 12 דקות לפני סגירת הקלפיות. ביום רביעי, לאחר פרסום המדגמים ועליית הסיכויים של נתניהו, אותו משתמש מימש את הפוזיציה שלו ברווח של 42 אלף דולר. עם זאת, לא ידוע אם מדובר באחד החשבונות שנכללו בחקירה הרשמית של החברה.
לפי דיווחים נוספים, מאות החשבונות החדשים שהשתתפו בפעילות החריגה הצליחו לגרוף רווחים מצטברים של יותר מ-100 אלף דולר בעקבות פרסום המדגמים. חלק מהמשתמשים אף מכרו את ההימורים שלהם לסוחרים אחרים עוד לפני שהסתיימה ספירת הקולות ביום חמישי.
הפעילות החריגה התרחשה על רקע שוק הימורים בהיקפים יוצאי דופן. ערב הבחירות הגיע היקף המסחר בשוק המרכזי של הבחירות בישראל בפולימרקט ליותר מ-70 מיליון דולר, מה שהפך אותו לאחד משוקי ההימורים הפוליטיים הגדולים שנרשמו בפלטפורמה סביב מדינה שאינה ארצות הברית. מתוך הסכום הזה, יותר מ-23 מיליון דולר התגלגלו בחוזים שהתייחסו לאפשרות שנתניהו ימשיך לכהן כראש ממשלה.
אלא שהתמונה שהציגו המהמרים לפני פתיחת הקלפיות הייתה שונה לחלוטין מהתוצאות שהתקבלו בהמשך. ערב הבחירות העניקה פולימרקט לגדי איזנקוט סיכוי של 56% להתמנות לראש הממשלה הבא, לעומת 27.5% בלבד לנתניהו. נפתלי בנט קיבל 10.5% ואביגדור ליברמן 1.5%. גם בפלטפורמת Kalshi, המתחרה של פולימרקט, נרשמה תחזית דומה.
ההערכות בשוקי החיזוי לא הסתכמו בשאלת זהות ראש הממשלה. המהמרים העניקו לרשימת ישר! של איזנקוט סיכוי של 73.5% להיות המפלגה הגדולה ביותר בכנסת, בעוד שהליכוד קיבל 26% בלבד. בנוסף, התחזית המרכזית לגבי מספר המנדטים של הליכוד הייתה בטווח שבין 20 ל-24 מנדטים.
פרסום המדגמים שינה את התמונה בתוך שעות. לאחר שהליכוד קיבל במדגמים יותר מנדטים מהצפוי, נתניהו זינק ל-48% בסיכוי להמשיך בתפקידו, ואילו איזנקוט ירד ל-33.5%. בהמשך התחזק מעמדו של הליכוד בשוקי החיזוי, והסיכוי שהמפלגה תהיה הגדולה ביותר בכנסת הגיע ל-99%.
האירוע בישראל מצטרף לשורה של מקרים שהעלו חששות בנוגע לאפשרות של שימוש במידע פנים וביצוע מניפולציות בשוקי החיזוי. בפברואר האחרון הואשמו בישראל שני בני אדם בשימוש במידע צבאי מסווג לצורך הימורים בפולימרקט, לפני המתקפה באיראן. מקרים נוספים בארצות הברית עוררו אף הם שאלות לגבי האפשרות שמשתמשים מנצלים מידע שאינו זמין לציבור כדי להפיק רווחים.
 
עקבו אחרינו
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה