בריאות

עובדים במקצוע הזה? יש לכם פי 83 סיכוי לחלות באסטמה

על פי מחלקת המחקר של המוס"ל, לאופים יש סיכוי גבוה פי 83 לסבול מאסתמה הקשורה לעבודה בהשוואה למקצועות אחרים, וכ-2.5% מציבור האופים מאובחנים כסובלים מאסתמת האופים. איך ניתן למנוע?
מערכת ice | 
חצבת (צילום shutterstock)

בעוד רובנו מנקים את אבק החמץ רק פעם בשנה, יש מי שמתמודדים איתו יום-יום – עם מחירים כבדים לבריאות. אבק הקמח, שנדבק לכל פינה במאפיות, עלול לגרום לבעיות נשימה קשות ואף להתפתחותה של אסתמת האופים – מחלה בדרכי נשימה הנפוצה בקרב עובדי מאפיות. על פי מחלקת המחקר של המוסד לבטיחות וגהות לאופים יש סיכוי גבוה פי 83 לפתח אסתמה בהשוואה למקצועות אחרים. איך ניתן להימנע מהסכנה?

חשיפה יומיומית עם השלכות בריאותיות חמורות

על פי מחלקת המחקר של המוס"ל, לאופים יש סיכוי גבוה פי 83 לסבול מאסתמה הקשורה לעבודה בהשוואה למקצועות אחרים, וכ-2.5% מציבור האופים מאובחנים כסובלים מאסתמת האופים. אבק הקמח נוכח בתהליכים רבים בתעשיית האפייה – החל מטחינה וניפוי, דרך אחסון ושינוע ועד לאפייה עצמה. במאפיות קטנות, שבהן מרבית העבודה נעשית באופן ידני, רמות החשיפה אף גבוהות יותר.

 



כאמור, אסתמת האופים עלולה לגרום לדלקת כרונית בדרכי הנשימה, להתקפי קוצר נשימה, שיעול חזק ולחץ בחזה. במקרים חמורים, היא אף עלולה להוביל לנזק ריאתי בלתי הפיך ולפגיעה בתפקוד היומיומי.

איך ניתן להפחית את הסיכון? המוס"ל מציין כי כדי להפחית את החשיפה לאבק קמח, יש להקפיד על מספר עקרונות: שיטות ניקוי מתאימות: במקום לטאטא, יש להשתמש בניקוי רטוב או בשואבי אבק תעשייתיים כדי למנוע פיזור של חלקיקי קמח באוויר. מערכות אוורור וסינון יעילות: יש לוודא התקנה ותחזוקה של מערכות אוורור המותאמות למאפיות, כולל מסננים ייעודיים להפחתת ריכוז האבק.
כמו כן שימוש באמצעי מיגון אישי: מומלץ לעובדים להשתמש במסכות ייעודיות נגד חלקיקים, במיוחד באזורים עם חשיפה מוגברת. בקרת סביבת עבודה: יש לבדוק באופן קבוע את איכות האוויר במאפיות ולוודא שהרמות אינן חורגות מהמלצות הבטיחות.
סכנות נוספות בתעשיית האפייה

בנוסף לבעיות נשימה, המוסד לבטיחות ולגיהות מתריע גם מפני סכנות נוספות במאפיות, בהן החלקות על משטחים רטובים, כוויות משמן רותח וחשיפה לגזים מסוכנים. הקפדה על אמצעי בטיחות בסיסיים יכולה לצמצם משמעותית את הסיכונים הללו.

חשיבות המודעות וההדרכה

המוס"ל מקיים הדרכות ייעודיות במאפיות ברחבי הארץ כדי להעלות את המודעות לסיכונים ולהנחות את העובדים כיצד לשמור על בריאותם. ההדרכות כוללות הדגמות מעשיות להתנהלות בטוחה והנחיות

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה