בריאות
עובדים במקצוע הזה? יש לכם פי 83 סיכוי לחלות באסטמה
בעוד רובנו מנקים את אבק החמץ רק פעם בשנה, יש מי שמתמודדים איתו יום-יום – עם מחירים כבדים לבריאות. אבק הקמח, שנדבק לכל פינה במאפיות, עלול לגרום לבעיות נשימה קשות ואף להתפתחותה של אסתמת האופים – מחלה בדרכי נשימה הנפוצה בקרב עובדי מאפיות. על פי מחלקת המחקר של המוסד לבטיחות וגהות לאופים יש סיכוי גבוה פי 83 לפתח אסתמה בהשוואה למקצועות אחרים. איך ניתן להימנע מהסכנה?
על פי מחלקת המחקר של המוס"ל, לאופים יש סיכוי גבוה פי 83 לסבול מאסתמה הקשורה לעבודה בהשוואה למקצועות אחרים, וכ-2.5% מציבור האופים מאובחנים כסובלים מאסתמת האופים. אבק הקמח נוכח בתהליכים רבים בתעשיית האפייה – החל מטחינה וניפוי, דרך אחסון ושינוע ועד לאפייה עצמה. במאפיות קטנות, שבהן מרבית העבודה נעשית באופן ידני, רמות החשיפה אף גבוהות יותר.
כאמור, אסתמת האופים עלולה לגרום לדלקת כרונית בדרכי הנשימה, להתקפי קוצר נשימה, שיעול חזק ולחץ בחזה. במקרים חמורים, היא אף עלולה להוביל לנזק ריאתי בלתי הפיך ולפגיעה בתפקוד היומיומי.
בנוסף לבעיות נשימה, המוסד לבטיחות ולגיהות מתריע גם מפני סכנות נוספות במאפיות, בהן החלקות על משטחים רטובים, כוויות משמן רותח וחשיפה לגזים מסוכנים. הקפדה על אמצעי בטיחות בסיסיים יכולה לצמצם משמעותית את הסיכונים הללו.
עוד ב-
המוס"ל מקיים הדרכות ייעודיות במאפיות ברחבי הארץ כדי להעלות את המודעות לסיכונים ולהנחות את העובדים כיצד לשמור על בריאותם. ההדרכות כוללות הדגמות מעשיות להתנהלות בטוחה והנחיות
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה



