בריאות
מחקר חדש חושף: אלו 3 המשקאות שישפרו לכם את הזיכרון והריכוז
עכשיו זה רשמי: הנוירולוג האמריקאי ד"ר רוברט לוף ממליץ על שלושה משקאות טבעיים לצורך שיפור הפעילות המוחית וחיזוק הזיכרון. שלושת המשקאות עשויים לסייע לאוכלוסיות מבוגרות ולאלו המתמודדים עם סימנים מוקדמים של פגיעה קוגנטיבית
הנוירולוג האמריקאי ד"ר רוברט לוף הסביר בכתבה שפורסמה בעיתון "Times of India", כי קיימים שלושה משקאות טבעיים ובריאים אשר תורמים לתפקודו של המוח. לטענתו, שלושת המשקאות הטבעיים משפרים את פעילות המוח ועשויים לשפר את הריכוז ולחזק את הזיכרון לטווח הרחוק.
תה ירוק, מים מטוהרים עם מגנזיום וקפה אורגני המכיל שמן MCT עשויים לשפר את תפקוד המוח. בשנים האחרונות נערכו מספר מחקרים בנושא, במסגרתם נבחנו השפעותיהם של משקאות אלו על פעילות המוח.
ממצאי המחקרים עולה, כי המשקאות כוללים תרכובות ביו-אקטיביות שעוזרת בהגנה על תאי העצב. נוסף על כך, המשקאות הטבעיים האלו מסייעים בהגברת אנרגיה מנטלית ובצמצום תהליכים דלקתיים במערכת העצבים המרכזית.
לדבריי הניורולוג האמריקאי, צריכת רכיבים אלו ושילובם בתזונה היומית יכולה לתרום לבהירות מחשבתית מוגברת ועשויה לצמצם שכחה. בנוסף, משקאות טבעיים אלו עשויים לסייע בתהליכי למידה, ריכוז וזיכרון.
לטענת ד"ר רוברט לוף, צריכת תה ירוק יכולה לתרום לתפקוד תקין של המוח. לדבריו, מדובר בתה ממשפחת Camellia sinensis . למי שאינו יודע, קמליה סינית הוא צמח תה בעל פרחים ממשפחת התאיים. התה הירוק מכיל רכיבים פעילים אשר אחד הבולטים מהם הם חומצת ה-L-theanine והנוגדן EGCG (Epigallocatechin gallate).
על פי מחקרים, החומצה תורמת למצב תודעה רגוע ללא השפעות לוואי נפוצות כדוגמת עצבנות או עלייה בדופק. במידה ורכיב זה משולב עם כמות מאוזנת בקפאין, בדומה לתה ירוק, חל שיפור בתהליך התגובתיות הקוגנטיבית, ריכוז וזיכרון של האדם. הנוגדן EGCG משמש כרכיב חשוב המגן על הגוף מפני מצבים של חוסר איזון בין הרדיקליים החופשיים לבין נוגדי החמצון.
כאמור, הניורולוג האמריקאי ממליץ על צריכת קפה אורגני לשיפור הפעילות המוחית. לטענתו, במידה ומשתמשים בקפה אורגני שאינו כולל חומרי הגברה ותוספים, ניתן ליהנות מיתרונותיו הבריאותיים של המשקה.
לדבריו, קפאין משפיע על הקשב במוח ושילוב של שמן MCT בקפה מוסיף ערך תזונתי חשוב. אותו שמן ייחודי מופק משמן קוקוס או גרעיני דקל ואלו תורמים לבריאות המוח. עוד מציין ד"ר לוף, כי בעת שתיית הקפה, השמן מתפרק בגוף ומשמש כמקור אנרגיה חלופי לתאי מוח. כך, המשקה הטבעי תורם לתפקוד הזיכרון, בעיקר בקרב אוכלוסיות מבוגרות או כאלו שמתמודדים עם סימנים מוקדמים של פגיעה קוגנטיבית.
עוד ב-
בנוסף, מדגיש הניורולוג האמריקאי כי מים מועשרים במגזניום עשויים לתרום לבריאות המוח. המגנזיום, המוחדר לגוף בעזרת טיפות מינרליות או תוספים נוזליים, מאפשר להחזיר את האיזון התזונתי. ד"ר לוף טוען כי המגנזיום תומך ביכולת של המוח לתכנן, לזכור וללמוד.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



