בריאות

רוצים ליהנות מארוחת החג מבלי לעלות במשקל? חשוב שתקראו את זה

חג השבועות הגיע ובעקבותיו הרשתות החברתיות מוצפות במתכונים להכנת עוגות גבינה ומאכלי גבינה. בכדי ליהנות ממטעמי החג, חשוב לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת. אופיר וולף, דיאטנית קלינית גסטרו ובריאטריה בקופ"ח כללית מחוז תל אביב-יפו, מסבירה כיצד ניתן ליהנות מהחג ללא רגשות אשם
אופיר וולף | 
חג השבועות (צילום shutterstock)

עיכול ופירוק חלב לאלה בינינו שאינם רגישים ללקטוז, הוא תהליך פשוט יותר מפירוק בשר בקר שומני ולרוב אינו מכביד לאחר אכילה, אבל רבים מאיתנו כן רגישים ללקטוז ולכן יכולים לסבול מאד אחרי ארוחה עשירה במוצרי חלב

כיום יש בשוק תחליפים מצוינים לחלב על בסיס סויה, שקדים וקשיו. אם יש אצלכם במשפחה מי שרגיש ללקטוז או אלרגיים, אני בטוחה שהם יעריכו אם אחת מהמנות לא תכלול מוצרי חלב. 
המלצתי היא לקנות גבינה טבעונית מסוג "לאבנה קשיו", אותה ניתן לרכוש בחנויות טבע למיניהן. מלבד זאת, מומלץ להגיש לאורחים גבינה מסוג לאבנה קלאסית עם שמן זית וזעתר ולשלב עם סלק מבושל. 
לרוב, הסעודה העיקרית בערב שבועות תהיה חלבית - פשטידות, מאפים, גבינות ודגים. לארוחות כאלה לרוב מתלווים גם ירקות צבעוניים טריים או בתנור. ארוחה כזו יכולה להגיע בקלות ל-600-800 קק"ל, אם מתמקדים בגבינות שמנות ומאפים אבל היא גם יכולה להיות ארוחה מאוזנת מזינה וטובה.
איך נעשה את זה נכון?
1- בחירה חכמה: צרו לכם צלחת מלאה מהמזון אותו תרצו לאכול בארוחה, הימנעו מלהוסיף כל פעם מאכל נוסף.


2- יחסים נכונים: העיקרון בארוחה הוא שאנחנו רוצים ליצור שליש צלחת ירקות, שליש צלחת פחמימות ושליש צלחת חלבון. 


3- ספיגת סידן: הימנעו משתייה עתירה בקפאין במהלך הארוחה. משקאות מוגזים עם קפאין מעכבים את ספיגת הסידן שבמוצרי החלב. 

4- רמת שובע: הימנעו מלסיים את הארוחה בתחושת פיצוץ. השאירו מעט מקום ותנו למערכת לעבוד. אם היה לנו טווח של בין 1-10 בתחושת השובע כש-10 יהיה "אני מפוצץ/ת", המלצתי היא להגיע לתחושת שובע באזור 7 – שבע/ה נינוח.
5- שתייה: הגיעו לארוחת החג לאחר ששתיתם טוב לאורך היום. ממוצע לאדם בוגר יהיה 8-10 כוסות נוזלים לאורך היום. 
לאחר שנהניתם מהארוחה, מותר להתפנק בקינוח שבועות קלאסי. כמובן שגם כאן חשוב לשים לב לכמות האוכל שאנחנו בוחרים לצרוך במהלך הארוחה. במידה ואתם אמונים על הביצוע, ישנם מתכונים מצוינים לעוגות גבינה אפויות דיאטטיות שלא נופלות מהעוגות ה'שמנות'.


שינוי באחוזי השומן בגבינה או בשמנת בה משתמשים, משפיע בצורה משמעותית על הקלוריות ואחוז הכולסטרול בעוגה. לכבוד חג השבועות, אני חושפת בפניכם את המתכון הייחודי לעוגת גבינה עם גבינות של עד 9%.  

עוגת גבינה
רכיבים:
4 ביצים
2 חבילות גבינת סקי 9% שומן (אפשר להשתמש ב5% שומן)
2 חבילות גבינת טעם טוב 3% שומן
4 כפות קמח רגיל
1 שמנת חמוצה 9% שומן
חצי כוס סוכר
חצי שקית אינסטנט וניל
מעט גרידת לימון (לא חובה)
הכנה:
לחמם את התנור ל-185 מעלות . 
מערבבים את כל הגבינות ביחד עם הקמח והסוכר והאינסטנט וניל.
מפרידים את החלמונים והחלבונים - את החלבונים מקציפים במיקסר בהקצפה עד קצף לבן אוורירי
(בערך 3-6 דק תלוי במיקסר) ואת החלמונים מוסיפים לתערובת הגבינות.
לאחר שהחלבונים הוקצפו,  מוסיפים אותם בהדרגה לכל התערובת. מכניסים את התערובת לתבנית עגולה משומנת ומכניסים לתנור ל-45 דקות.
*ניתן להוסיף תותים לקישוט ולהשתמש בשמנת מתוקה בהקצפה למריחה מעל העוגה.

הכותבת היא אופיר וולף, דיאטנית קלינית גסטרו ובריאטריה כללית מחוז תל אביב יפו. 

 

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה