בריאות
רוצים ליהנות מארוחת החג מבלי לעלות במשקל? חשוב שתקראו את זה
עיכול ופירוק חלב לאלה בינינו שאינם רגישים ללקטוז, הוא תהליך פשוט יותר מפירוק בשר בקר שומני ולרוב אינו מכביד לאחר אכילה, אבל רבים מאיתנו כן רגישים ללקטוז ולכן יכולים לסבול מאד אחרי ארוחה עשירה במוצרי חלב.
1- בחירה חכמה: צרו לכם צלחת מלאה מהמזון אותו תרצו לאכול בארוחה, הימנעו מלהוסיף כל פעם מאכל נוסף.
2- יחסים נכונים: העיקרון בארוחה הוא שאנחנו רוצים ליצור שליש צלחת ירקות, שליש צלחת פחמימות ושליש צלחת חלבון.
3- ספיגת סידן: הימנעו משתייה עתירה בקפאין במהלך הארוחה. משקאות מוגזים עם קפאין מעכבים את ספיגת הסידן שבמוצרי החלב.
שינוי באחוזי השומן בגבינה או בשמנת בה משתמשים, משפיע בצורה משמעותית על הקלוריות ואחוז הכולסטרול בעוגה. לכבוד חג השבועות, אני חושפת בפניכם את המתכון הייחודי לעוגת גבינה עם גבינות של עד 9%.
רכיבים:
4 ביצים
2 חבילות גבינת סקי 9% שומן (אפשר להשתמש ב5% שומן)
2 חבילות גבינת טעם טוב 3% שומן
4 כפות קמח רגיל
1 שמנת חמוצה 9% שומן
חצי כוס סוכר
חצי שקית אינסטנט וניל
מעט גרידת לימון (לא חובה)
לחמם את התנור ל-185 מעלות .
מערבבים את כל הגבינות ביחד עם הקמח והסוכר והאינסטנט וניל.
מפרידים את החלמונים והחלבונים - את החלבונים מקציפים במיקסר בהקצפה עד קצף לבן אוורירי
(בערך 3-6 דק תלוי במיקסר) ואת החלמונים מוסיפים לתערובת הגבינות.
לאחר שהחלבונים הוקצפו, מוסיפים אותם בהדרגה לכל התערובת. מכניסים את התערובת לתבנית עגולה משומנת ומכניסים לתנור ל-45 דקות.
עוד ב-
הכותבת היא אופיר וולף, דיאטנית קלינית גסטרו ובריאטריה כללית מחוז תל אביב יפו.
הכתבות החמות
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה



