בריאות

בשל מצב החירום: זו ההחלטה שהתקבלה בבי"ח איכילוב

בשל מצב החירום: בית החולים איכילוב בתל אביב חתם על הסכם עם צבר רפואה לצורך מתן מענה למטופלים: "המלחמה רק האיצה את המהלך" 
מערכת ice | 
צילום ליאור צור דוברות איכילוב
'צבר רפואה-בית חולים בבית', ובית החולים איכילוב חתמו לראשונה על הסכם במסגרתו יועברו חולים המאושפזים במחלקות קרדיולוגיה וכירורגיה של בית החולים לאשפוז מלא בביתם, תחת אחריות רפואית משולבת של צוותי איכילוב וצבר רפואה.
ההסכם נחתם בעקבות הנחיית משרד הבריאות לצמצום עומסים בבתי החולים בתקופת החירום הלאומית, ולצד ההתרחבות המשמעותית של מערך האשפוז הביתי של צבר רפואה. הפעילות המשותפת מהווה אבן דרך משמעותית במעבר לאשפוז ביתי בישראל, כאשר לראשונה מוקמות מחלקות אשפוז קרדיולוגי וכירורגי בבית המטופל.
במסגרת הפעילות, בצבר רפואה החלו בקליטת מטופלים ממחלקות קרדיולוגיה וכירורגיה, והם יקבלו טיפול רפואי מלא בבית המטופל, תחת אחריות משותפת ובקרה רפואית של הרופאים הבכירים במחלקות. 
צבר רפואה מטפלת כיום באלפי מטופלים בתחומי רפואה שונים, לרבות אשפוז פנימי, שיקום, פסיכיאטריה, גריאטריה והוספיס-ומפעילה צוותים רפואיים בפריסה ארצית הכוללים רופאים, אחיות, פיזיותרפיסטים ומטפלים נוספים, אשר מגיעים לבתי המטופלים ומספקים טיפול רציף ומותאם אישית.
שי כהן, מנכ"ל 'צבר רפואה-בית חולים בבית', אמר: "בעקבות מצב החירום והצורך הדחוף בפינוי מיטות בבתי החולים, צבר רפואה נרתמת למאמץ הלאומי ומרחיבה את פעילותה בקהילה. בימים אלו נרשם גידול של למעלה מ- 100% בפעילות האשפוז האקוטי בבית ושיתוף הפעולה עם איכילוב במחלקות קרדיולוגיה וכירורגיה, יאפשר למטופלים רבים נוספים לקבל מענה רפואי איכותי, בטוח ורציף גם מחוץ לכותלי בתי החולים באמצעות צוותי "צבר רפואה" הפועלים בפריסה ארצית ומספקים מענה מלא תוך שמירה על רמת טיפול גבוהה ביותר". 
ד"ר רוני צבר, מייסד ומנהל רפואי של צבר רפואה: "כמו בימי הקורונה-גם היום אנחנו מגוייסים לטובת המדינה. כבר התחלנו בקליטת המטופלים ואנו נכונים לתת מענה לכלל הציבור, ככל שידרש. אני מקווה שלאור זמנים קשים אלו תגבר ההבנה כי אשפוז ביתי הוא מענה איכותי ויעיל לא רק בעיתות חירום, אלא בכל ימות השנה".
פרופ’ שמואל בנאי, מנהל המערך הקרדיולוגי באיכילוב, הוסיף: "עד היום, לא בוצע בישראל אשפוז בית אמיתי לחולי לב-אלא רק טיפולי בית לחולים כרוניים. אנחנו באיכילוב לוקחים את זה היום צעד אחד קדימה: הקמנו לראשונה בישראל אשפוז בבית כהמשך ישיר לאשפוז במחלקה קרדיולוגית ובטיפול נמרץ לב. אשפוז קרדיולוגי של בית החולים שפועל בבית המטופל". 
פרופ' בנאי פירט: "אנחנו מפעילים אשפוז בית הראשון מסוגו בארץ, וכנראה גם בעולם: מחלקת קרדיולוגיה ביתית שמטפלת גם בחולים מורכבים, כאלה שבדרך כלל מאושפזים אצלנו ימים ארוכים, עוברים לביתם עם ליווי צמוד של קרדיולוג מאיכילוב ותחת האחריות המלאה שלנו בשיתוף פעולה עם חברת צבר. היינו לקראת סיום ההכנות להפעלת תוכנית ראשונה מסוגה בעולם להפעיל אשפוז חולי לב בבית, ואז פרצה המלחמה. משרד הבריאות ביקש להפעיל את המיזם-והחלטנו להתחיל כבר היום עם חולים קרדיולוגיים יציבים, כמו אחרי התקף לב או ניתוח לב. הם יקבלו טיפול מלא בבית, כולל אק"ג , עם השגחה צמודה. זו מהפכה אמיתית באיך שאשפוז אמור להיראות". 
פרופ’ גיא להט, מנהל החטיבה הכירורגית באיכילוב, ציין: "הרעיון להקים מסגרת של אשפוז כירורגי בבית מתבשל אצלנו כבר זמן-זה חלק מהחזון של רפואת המחר. חלק מהאשפוז הפוסט-אופרטיבי הפעיל, שנעשה כיום בבית החולים, יכול להתבצע בבית המטופל-עם ניטור, מעקב וטיפול מקצועי של רופאי החטיבה הכירורגית שלנו. בשיתוף פעולה עם חברת צב"ר, אנחנו מפעילים עוד יחידת אשפוז של החטיבה-פשוט בבית. הטיפול מתבצע בפועל על ידי רופא ואחות מבקרים, עם טיפול, ניהול ובקרה של כירורג בכיר מהצוות שלנו". 
רותי סספורטס, סמנכ"לית תפעול רפואי באיכילוב, סיכמה: "אנחנו עובדים על הרחבת איכילוב HOME כבר חודשים, יחד עם פרופ' דוד זלצר, המנהל הרפואי של הפרויקט-כפתרון רפואי רחב היקף ולא זמני. המלחמה רק האיצה את המהלך: הצורך לצמצם את שהיית המטופלים בחניונים הממוגנים, אך הפחות נוחים, הפך את המהלך לדחוף. אבל זה לא פתרון לימי חירום בלבד-אלא מסגרת שתהפוך לחלק קבוע מהמערכת גם בשגרה. רפואת העתיד-שמתחילה כבר עכשיו". 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה