בריאות

בהיקף של חצי מיליארד דולר: שר הבריאות של טראמפ שובר את הכלים

שר הבריאות האמריקאי, רוברט פ' קנדי ג'וניור, הכריז על קיצוץ ענק בסך חצי מיליארד דולר - זו התעשייה שתספוג את ההשלכות הקשות 
מערכת ice | 
רוברט קנדי ג'וניור (צילום shutterstock)
שר הבריאות האמריקאי רוברט פ' קנדי ג'וניור הכריז הלילה (בין שלישי לרביעי) כי יפסיק מימון פדרלי בסך חצי מיליארד דולר ללא פחות מ-22 פרויקטים הנוגעים לפיתוח חיסונים. אלו פרויקטים שנועדו לפתח חיסונים באמצעות טכנולוגיית mRNA, כפי שפייזר פיתחה תוך כדי מגפת הקורונה. כיום טכנולוגיית mRNA יעילה גם בנוגע לפיתוח חיסונים נגד סרטן, תהליך שנמצא בשלב ניסיוני. 
קנדי אמר בסרטון שהופץ ברשתות החברתיות: "כדי להחליף את תוכניות ה-mRNA הבעייתיות, אנחנו מתעדפים פיתוח של אסטרטגיות חיסון בטוחות ורחבות יותר, כמו חיסונים מנגיפים שלמים ופלטפורמות חדשות שלא קורסות כאשר נגיפים עוברים מוטציה". בנוסף לכך, במשרד הבריאות האמריקאי ציינו כי "שימושים אחרים של טכנולוגיית mRNA במשרד לא מושפעים מההכרזה הזו". 
מייק אוסטרהולם, מומחה מאוניברסיטת מינסוטה למחלות זיהומיות והכנות למגפות, ביקר את ההחלטה: "אני לא חושב שראיתי החלטה מסוכנת יותר בבריאות הציבור ב-50 שנות עבודתי". אוסטרהולם הוסיף כי טכנולוגיית mRNA למעשה מנגישה אפשרות הנוגעת לייצור מהיר יותר של חיסונים - מה שיכול להיות קריטי בתרחיש של מגיפה שמתפשטת במהירות. ד"ר פול אופיט, מומחה לחיסונים מבית החולים לילדים בפילדלפיה, הוסיף: "ביטול פרוייקטי ה-mRNA לצד היא קצרת רואי. זה בוודאי הציל מיליוני חיים". 
 
קנדי ג'וניור ידוע כמתנגד חיסונים עוד טרם מינויו לתפקיד שר הבריאות, כך למשל בחודש יוני ביצע מהלך חריג במיוחד והדיח את כל חברי הוועדה המקצועית הממליצה על מדיניות החיסונים "לגמלאות" וטוען כי היא הפכה ללא יותר מ"חותמת גומי לאישור חיסונים". 
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה