בריאות
כך תשמרו על הראייה שלכם: אלו המזונות שיעשו לכם טוב לעיניים
בריאות העיניים מתחילה בתזונה. מה שאנחנו אוכלים משפיע לא רק על מערכת החיסון או העור, אלא גם על איכות הראייה - אלו הם רשימת המזונות הבריאים לעיניים לפי לימור מרדי טילבור, דיאטנית קלינית באסותא
סביר להניח שרבים מכם שאלו עצמם במהלך ילדותם או חייהם למה דווקא גזר זה הירק הראשון ששמו נקשר עם בריאות העיניים. לימור מרדי טילבור, דיאטנית קלינית ומנהלת המחלקה לתזונה באסותא מרכזים רפואיים, מציעה רשימה חדשה ומרעננת של מזונות שינסו לתת "פייט" לגזר המיתולוגי.
לדברי טילבור, תזונה נכונה ומאוזנת היא בסיס לבריאות טובה שכוללת גם את בריאות העיניים. ישנם מספר רכיבי תזונה המועילים במיוחד לעיניים ביניהם: לוטאין, זקסנטין, ויטמין A, ויטמין C, ויטמין E, בטא קרוטן, אומגה 3, אבץ.
להלן 7 מזונות עשירים ברכיבים אלו, שעשויים לתרום לבריאות העיניים במסגרת תזונה מאוזנת:
1) דגים -
סלמון, מקרל ודגי בריכה בישראל הם מקורות טובים לאומגה-3. גם זרעי פשתן טחונים, זרעי צ’יה ואגוזי מלך מכילים את השומנים החיוניים הללו.
סלמון, מקרל ודגי בריכה בישראל הם מקורות טובים לאומגה-3. גם זרעי פשתן טחונים, זרעי צ’יה ואגוזי מלך מכילים את השומנים החיוניים הללו.
2) ביצים -
חלמון הביצה מכיל ויטמין A, לוטאין, זקסנטין ואבץ – רכיבים חיוניים לבריאות העין. לוטאין וזקסנטין הם נוגדי חמצון שמסייעים במניעת ניוון הרשתית (AMD) וקטרקט. ויטמין A תורם לשמירת הקרנית, ואבץ תומך בבריאות הרשתית ובראיית לילה.
חלמון הביצה מכיל ויטמין A, לוטאין, זקסנטין ואבץ – רכיבים חיוניים לבריאות העין. לוטאין וזקסנטין הם נוגדי חמצון שמסייעים במניעת ניוון הרשתית (AMD) וקטרקט. ויטמין A תורם לשמירת הקרנית, ואבץ תומך בבריאות הרשתית ובראיית לילה.
3) שקדים, אגוזים וזרעים -
מכילים ויטמין E, נוגד חמצון שמגן על העין מפני רדיקלים חופשיים. צריכה סדירה מסייעת במניעת ניוון הרשתית וקטרקט.
מכילים ויטמין E, נוגד חמצון שמגן על העין מפני רדיקלים חופשיים. צריכה סדירה מסייעת במניעת ניוון הרשתית וקטרקט.
4) מוצרי חלב -
עשירים בויטמין A ובאבץ, התורמים לבריאות העיניים ולראיית לילה.
עשירים בויטמין A ובאבץ, התורמים לבריאות העיניים ולראיית לילה.
5) קייל וירקות ירוקים אחרים -
קייל, תרד, ברוקולי ופלפלים מכילים את נוגדי החמצון לוטאין וזקסנטין, התורמים לבריאות העיניים. לצורך ספיגה טובה יותר, כדאי לצרוך אותם עם מעט שומן.
קייל, תרד, ברוקולי ופלפלים מכילים את נוגדי החמצון לוטאין וזקסנטין, התורמים לבריאות העיניים. לצורך ספיגה טובה יותר, כדאי לצרוך אותם עם מעט שומן.
6) פירות הדר ותפוזים -
עשירים בויטמין C, נוגד חמצון שתורם לבריאות כלי הדם בעין ועשוי לעכב התפתחות קטרקט. גם פלפל, קיווי, גויאבה ועגבניות מכילים ויטמין C בכמות גבוהה.
עשירים בויטמין C, נוגד חמצון שתורם לבריאות כלי הדם בעין ועשוי לעכב התפתחות קטרקט. גם פלפל, קיווי, גויאבה ועגבניות מכילים ויטמין C בכמות גבוהה.
עוד ב-
7) גזר ומזונות כתומים אחרים -
וכמובן הגזר המיתולוגי ושאר המאכלים הכתומים גזר, דלעת דלורית ובטטה מכילים בטא-קרוטן, נוגד חמצון שהופך לויטמין A בגוף. רכיבים אלו מסייעים במניעת זיהומי עיניים ובעיות נוספות. לצורך ספיגה אופטימלית של הבטא-קרוטן, מומלץ לצרוך אותם עם מעט שומן, כגון שמן, טחינה, אגוזים או זרעים.
וכמובן הגזר המיתולוגי ושאר המאכלים הכתומים גזר, דלעת דלורית ובטטה מכילים בטא-קרוטן, נוגד חמצון שהופך לויטמין A בגוף. רכיבים אלו מסייעים במניעת זיהומי עיניים ובעיות נוספות. לצורך ספיגה אופטימלית של הבטא-קרוטן, מומלץ לצרוך אותם עם מעט שומן, כגון שמן, טחינה, אגוזים או זרעים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



