בריאות
החוקרים קבעו: זה הלחם שמונע בעיות לב ומסייע בירידה במשקל
חוקרים בספרד חשפו את היתרונות הבריאותיים הטמונים בצריכת לחם השיפון: סילוק הכולסטרול הרע, מניעת בעיות לב וכלי דם, עידוד ירידה במשקל וחיזוק העצמות והשיניים | כל הפרטים
מחקרים בספרד מצביעים על כך שלחם שיפון עשוי לסייע בתהליך של ירידה במשקל. על פי קרן התזונה הספרדית, תכולת השומן של לחם השיפון הינה נמוכה (3.3 גרם ל-100 גרם) מה שמאפשר להפחית את צריכת הקלוריות.
עוד נודע, כי הסיבים של לחם הבריאות עוזרים בתחושת שובע ומשפרים את תפקודה של מערכת העיכול. בנוסף, הם מסייעים בסילוק כולסטרול רע (LDL) ומונעים בעיות לב וכלי דם באמצעות שמירה על עורקים נקיים.
הלחם המיוחד עשיר בזרחן, רכיב שמסייע בחיזוק העצמות והשיניים. בנוסף, הוא מכיל מינרלים כמו ברזל, סידן, נתרן, סלניום וחומצות שומן בריאות. החוקרים טענו כי מינרלים אלו תורמים להליך חילוף החומרים, פעולה שמסייעת לתזונה צמחונית או טבעונית.
גורמים בכירים בקרן התזונה הספרדית מספרים כי מחמצת לחם השיפון מאפשרת לחיידקים במעיים לווסת את רמות הסוכר בדם. מחקרים רבים שבוצעו בנושא, גילו כי אכילת לחם השיפון גרמה לירידה איטית ברמות הסוכר בדם.
עוד ב-
כידוע, לחם השיפון הוא סוג שלחם שעשוי מקמח המופק מהדגן שיפון. בהשוואה ללחמים אחרים, ללחם השיפון מדד גליקמי נמוך יחסית, זאת כאשר המשמעות היא שהוא גורם לעלייה איטית ביותר ברמת הסוכר בדם מאשר לחם לבן. לכן, הוא מומלץ יותר לחולי סוכרת, לבעלי משקל עודף ולאתלטים העוסקים בסיבולת. עם זאת, לחם השיפון מורכב ברובו מפחמימות, לכן העומס הגליקמי שלו גבוה יחסית.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



