בריאות
המלחמה על הזרע: תביעת הענק שמטלטלת את השוק - של מי הזרע?
חברת אומגהמדיקס תובעת את פרומדיקס על שיווק זרעי פורל במקום סלמון לטיפולי יופי. חוות דעת מומחה מצביעה על פער גנטי עצום בין הדגים.
סכסוך עסקי יוצא דופן בענף הרפואה האסתטית מגיע אל כותלי בית המשפט המחוזי בתל אביב, וחושף מאבק על המקור הביולוגי של אחד הטרנדים החמים ביותר בתחום: הזרקות המבוססות על זרע דגים. חברת אומגהמדיקס, המייבאת לישראל זרעי סלמון מדרום קוריאה המיועדים לטיפולי התחדשות העור, הגישה תביעה נגד חברת פרומדיקס. בלב המחלוקת עומדת הטענה כי הנתבעת משווקת מוצר זול יותר המבוסס על חומר גלם שונה לחלוטין, תוך שהיא מציגה אותו באופן מטעה כמוצר פרימיום זהה למקור.
התביעה אינה מסתפקת בטיעונים מסחריים גרידא ומגייסת לעזרתה את עולם המדע והאבולוציה. לכתב התביעה צורפה חוות דעת של מומחה, המדגישה את ההבדלים הגנטיים המהותיים בין המקורות השונים. לפי חוות הדעת, קיים מרחק אבולוציוני של 15.1 מיליון שנים בין דג הסלמון לבין דג הפורל. פער זה, כך נטען, מתבטא בהבדל משמעותי במבנה ה-DNA בין שני המינים, מה שהופך את המצג של זהות בין המוצרים לבלתי מדויק מיסודי. התובעת טוענת כי השימוש בחומר גלם מהסוג השני נועד להוזיל עלויות תוך רכיבה על המוניטין של מוצר הסלמון האיכותי.
מנגד, בחברת פרומדיקס דוחים את ההאשמות וטוענים כי מדובר בניסיון של מתחרה לפגוע בפעילותם העסקית. לטענתם, לא רק שאין הטעיה, אלא שהחומר המופק מדג הפורל נחשב בעיני רבים בקהילה המדעית ליעיל ומתקדם יותר לצרכים אסתטיים. כעת יצטרך בית המשפט להכריע האם אכן מדובר בהטעיה צרכנית של קהילת הרופאים, או שמא במאבק לגיטימי בין שתי חברות על נתח שוק בתחום שצובר תאוצה בשנים האחרונות.
מחברת פרומדיקס נמסר בתגובה לפרסום בהצינור של ערוץ 13: טענות התובעת משוללות כל יסוד, וכתב התביעה רצוף סילופים. יודגש כי מדובר בתביעה אשר הוגשה על ידי מתחרה ישיר בעל אינטרסים עסקיים ברורים הלוקה בקנאה מסחרית נוכח העובדה כי אנו משווקים את המוצר בישראל עוד לפניו.
החומר הפעיל אשר מוזרק במסגרת טיפולים אסתטיים, הקרוי 'פולינוקלאוטידים', ניתן להפקה ממספר מקורות שונים. אדרבא, זרעי דג הפורל נחשבים דווקא כיעילים יותר לצורכי טיפולים אסתטיים מאשר זרעי דג הסלמון, ואלפי רופאים עושים שימוש תדיר ומוצלח במוצר ביודעם זאת.
המוצר שאנו מייבאים מקוריאה נמכר במאות אלפי יחידות ברחבי העולם כמוצר פרימיום איכותי והטענה שלפיה מחירו בישראל נמוך ממחיר מוצרי התובעת שקרית ומטעה.
עוד ב-
למיטבי הלכת: דג הפורל אכן משתייך למשפחת הסלמוניים, ולא בכדי מצוין באתר האינטרנט של המוצר המשווק לרופאים מומחים ומובילים בתחומם המונח “salmon trout”. מכאן כי אין כל יסוד לטענות בדבר הטעיה, בוודאי כאשר קהל היעד לשיווק המוצר מורכב מרופאים הנחשבים לצרכנים מקצועיים, מיומנים ובעלי ידע.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



