בריאות
הודעת ריקול דרמטית בישראל: זו הסכנה המיידית שמחכה לכם בבית
משרד הכלכלה והתעשייה דורש להפסיק מיידית את השימוש במוצר שנמצא בבתים רבים. בבדיקה מיוחדת התגלה כי הוא אינו עומד בתקן ומסכן את בריאות המשתמשים
הממונה על התקינה במשרד הכלכלה והתעשייה, איגור דוסקלוביץ, הוציא היום (ראשון) הודעת ריקול דרמטית בה הוא מבקש להזהיר את הציבור משימוש במוצר: פותח סתימות 500 גרם.
על גב הבקבוק מופיע הברקוד: 6976298410118 (הכיתוב על המוצר הינו בשפה הסינית). המוצר שווק בשנת 2025, וסוג הסיכון בו הוא חשיפה לחומר כימי בהיעדר סימון.
בבדיקה שנערכה מטעם הממונה על התקינה באמצעות מכון התקנים, נמצא כי המוצר אינו עומד בדרישות התקן הישראלי הרשמי החל עליו ת"י 2250 חלק 1 - פותח סתימות בצנרת ניקוז: דרישות לבטיחות, לאריזה ולסימון.
הבעיות שעלו עם הבדיקה של המוצר: העדר סימון בשפה העברית על גבי המוצר לרבות הצהרות על גורמי סיכון ואמצעי זהירות, דבר העלול לסכן את המשתמש בעת חשיפה לחומר.
פותח הסתימות שיורד מהמדפים (צילום: משרד הכלכלה והתעשייה)
מהממונה על התקינה במשרד הכלכלה והתעשייה, איגור דוסקלוביץ, נמסר: "המחזיק במוצר שבתמונות מתבקש להפסיק את השימוש בו. המכירה בחנויות אסורה בהחלט@ הממונה על תקינה מדגיש כי אין לייצר, למכור ולייבא מוצר שאינו עומד בדרישות התקינה בהתאם לסעיף 9(א)(1) לחוק התקנים".
עוד ב-
לסיום נמסר כי "מינהל התקינה במשרד הכלכלה והתעשייה מבצע באופן שוטף בדיקות יזומות בנוגע למוצרים עליהם חל תקן רשמי, ומי שאינו עומד בהוראות התקינה צפוי לסנקציות הן במישור המנהלי והן במישור הפלילי".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



