בריאות

שלי יחימוביץ' במצב בריאותי קשה: "התגלה אצלי סרטן, חיי השתנו"

העיתונאית המיתולוגית ויו"ר מפלגת העבודה לשעבר משתפת בשינוי הדרמטי שעברה בחודשים האחרונים, חושפת את ההתמודדות הלא פשוטה ומסבירה מדוע היא נשארת אופטימית למרות הכל

שלי יחימוביץ' (צילום Tomer Neuberg/Flash90)
שלי יחימוביץ', מגישת הטלוויזיה והעיתונאית המיתולוגית, ששימשה כיו"ר מפלגת העבודה בעבר, בישרה היום (ראשון) עם ציוץ שהעלתה לחשבון הטוויטר שלה כי היא חלתה בסרטן בלבלב, ממנו היא מנסה להחלים בימים אלו.
אל הפוסט שהעלתה חיימוביץ' היא צירפה תמונה שלה ושל בן זוגה עובד מטיפול בבית החולים וכתבה: "זה הולך להיות אישי לגמרי, תשובה למתעניינים ולשואלים שהם לא בלופ של משפחה וחברים. לפני 8 חודשים פתע השתנו חיי. התגלה אצלי גידול סרטני בלבלב.
במזל אובחנתי בשלב מוקדם, בלי גרורות, ונותחתי מייד. מאז, ה-CT מראה כבר פעם שלישית שהגידול שהוסר לא חזר, ושאין סימנים להישנות המחלה. אבל סרטן לבלב הוא סרטן מניאק שצריך לתקוף בכל החזיתות, ולכן אני עוברת כימו די קשוח פעם בשבועיים.
יש ימים קשים, אבל אין אומללות או פחד. גם לקונטקסט יש כאן תפקיד. איכשהו אני לא מרגישה שיש לי לגיטימציה להתקרבנות. בשבעה באוקטובר ובשלוש השנים שחלפו מאז, נרצחו ונהרגו במיתות איומות כל כך הרבה צעירים וצעירות, ילדים וילדות, כל כך הרבה חלומות, תקוות ומשאלות נטמנו בעפר. מי אני, שהיו ויש לי לי חיים מעניינים, מספקים וטובים מכל בחינה שהיא, שאקטר או שארגיש מסכנה. זה בטח לא כיף אבל גם לא זוועתי.
 
לרוב אני מרגישה טוב, רוכבת על אופניים, ועושה כמעט כל מה שעשיתי קודם אבל במתינות, כי הכימו מחליש. הולכת לים, נפגשת יותר עם חברים, חווה אהבה ונכונות של הסביבה לעזור בכל צורה, וזה מרגש, סליחה על הקלישאה. לא פיתחתי נטיות מיסטיות או תאוריות אלטרנטיביות, וגם לא גיבשתי תובנה מסעירה חדשה על משמעות החיים.
אני סומכת על הרפואה המודרנית, ומעריצה ומוקירה את הצוותים באיכילוב, בכל הדרגים. הם כורעים תחת עומס לא אנושי ולא הגיוני, ובכל זאת עומדים באופן מעורר השתאות והירואי בסטנדרטים מטורפים של מקצוענות ומסירות. אני אסירת תודה להם, וגם לצוות של מרפאת בן יהודה בכללית, על כל המעטפת התומכת.
עושה כל מה שצריך כדי להחלים וכדי שהמחלה לא תחזור, ויש לזה סכוי לא רע, אבל במצברוח פרקטי ושלמה גם עם תרחישים פחות אופטימיים. אם יש לכם שאלות תרגישו חופשי כאן או בפרטי, ואני ארגיש חופשי לענות אם יהיה לי כוח. בתמונה: באחד מטיפולי הכימו, עם עובד, בן זוגי המקסים והאהוב זה שש שנים".
 
תגובות לכתבה(4):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    אנו מאחלים לה רפואה שלמה ומלאה (ל"ת)
    ח 08/2026/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    בגילוו מוקדם ??
    איך מגלים סרטן לבלב 08/2026/23
    הגב לתגובה זו
    0 0
    עדיף לשתף את הציבור, בהצלחה.
    סגור
  • 2.
    זה הוירוס מקפלן... (ל"ת)
    בג"ץ הנובות 08/2026/23
    הגב לתגובה זו
    0 2
    סגור
  • 1.
    בריאות
    אלמוני 08/2026/23
    הגב לתגובה זו
    2 0
    תסמכי על בורא עולם רפואה שלמה
    סגור