חדשות

הסכם השלום עם סודן מוקפא: דורשת מארה"ב חסינות מפני תביעות הקשורות לטרור

סודן צריכה את המשקיעים הזרים במדינה הענייה, שחוששים כי הכספים יממנו פיצויים לקורבנות טרור. מזכיר המדינה האמריקאי התחייב לשליט סודן כי הקונגרס יאשר חסינות לסודן מתביעות טרור, ובסוף החודש מתוכננת החתימה עם ישראל בבית הלבן
יהודה לוינגר |  2
סודן, ישראל (צילום freepik)
נרמול היחסים בין ישראל וסודן בצומת דרכים, עם הדיווח היום (שלישי) של הניו-יורק טיימס כי סודן דורשת כי כחלק מהדרישות לקראת הסכם השלום כי ארה"ב תוריד אותה מרשימת מדינות הטרור וכי על הקונגרס האמריקאי לאשר חקיקה עד סוף השנה שתגן עליה מפני תביעות הקשורות לטרור.
כזכור, סודן הייתה המדינה הערבית השלישית שהסכימה לקחת חלקת ב-"הסכמי אברהם" לנרמול היחסים עם ישראל בתיווך ממשל טראמפ, לאחר איחוד האמירויות ובחריין.
אולם עתה ההתקרבות לישראל לא כל כך בטוחה. עבור סודן יש בכך משמעות חשובה: היא תלויה בהשקעות זרות כדי לצאת ממעגל העוני של המדינה והמשבר הכלכלי שהוחמר בעקבות אלפי פליטים שנמלטו מאתיופיה. אם הקונגרס יאשר את החסינות, משקיעים זרים לא ימנעו מלעשות עסקים עם סודן שכן הם לא ייקחו חלק בפיצויים של מיליארדי דולרים לקורבנות טרור.
על פי הדיווח, מזכיר המדינה פומפאו שוחח עם מנהיגה של סודן אתמול, שהבהיר כי המדינה האפריקאית מתעקשת על חקיקת הקונגרס כתנאי לשלום עם ישראל. פופמאו הבטיח לגנרל אל בורהאן כי החסינות תאושר בשבועות הקרובים וכי בבית הלבן מתכננים טקס חתימה בין סודן וישראל במדשאות הבית הלבן כבר בסוף החודש.
תגובות לכתבה(2):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    לא רוצים - לא צריך
    יפה 12/2020/03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    די. עברו הימים שצריך להתחנן לשלום. מי שלא רוצה שלום, לא צריך, וכנראה שאנחנו גם לא רוצים. מה סודן יכולה לתרום לנו?
    סגור
  • 1.
    ההסכם היחיד שאפשר היה להתייחס אליו כהסכם שלום
    גל 12/2020/02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תקוע וכנראה לא ייצא לפועל. ביבי בדיחה עצובה.
    סגור