חדשות
נתניהו לא ממהר להחליט: "נחכה 24 שעות ונקבל החלטה", המרוויחים: הקניונים
ראש הממשלה אמר בישיבת קבינט הקורונה: "להרחיק את הגורמים המדיניים מוועדת החיסונים" ורוצה להמתין עם הכרזה על סגר, ראש המטה לביטחון לאומי המליץ: "סגר כללי במצב של מקדם הדבקה 1.3". דרעי עם הצעה מתריסה, פיילוט הקניונים נמשך
קבינט הקורונה בראשות ראש הממשלה בנימין נתניהו התכנס הערב (ראשון) כדי לדון בצעדים הבאים כחלק מההיערכות האפשרית לסגר שלישי בישראל, אפילו כבר בחנוכה שיחל ביום חמישי הקרוב. בסופו של דיון ארוך נתניהו המליץ: "נחכה 24 שעות ונקבל החלטה לגבי הצעדים הבאים לבלימת התחלואה. נמשיך את הדיון מחר ב-7 בערב" .
עוד קודם לכן, נתניהו אמר בפתח הישיבה: "בנושא ועדת החיסונים אני מבקש להבהיר: יש ועדה מקצועית שקמה ומטפלת בנושא החיסונים ואופן חלוקתם. יש להרחיק את הגורמים המדיניים ממנה, כך גם נהוג בעולם, בדקנו את זה במדינות אחרות וזה מה שעושים שם. מדובר בוועדה מקצועית לחלוטין".
ראש הממשלה בנימין נתניהו בפתח ישיבת קבינט הקורונה:
— ראש ממשלת ישראל (@IsraeliPM_heb) December 6, 2020
"בנושא ועדת החיסונים אני מבקש להבהיר: יש ועדה מקצועית שקמה ומטפלת בנושא החיסונים ואופן חלוקתם. יש להרחיק את הגורמים המדיניים ממנה, כך גם נהוג בעולם, בדקנו את זה במדינות אחרות וזה מה שעושים שם. מדובר בוועדה מקצועית לחלוטין."
ברק רביד דיווח כי ראש המטה לביטחון לאומי מאיר בן שבת אמר בפתיחת ישיבת קבינט הקורונה כי ההמלצה לקבינט היא לקבוע כי אם מקדם ההדבקה יגיע ל-1.3 יוטל סגר כללי. מקדם ההדבקה כעת הוא 1.24".
שר הביטחון וראש הממשלה החליפי בני גנץ שאל בישיבת קבינט הקורונה האם: "יש בכלל מצב למנוע סגר?". פרופ' אלי וקסמן ופרויקטור הקורונה פרופסור נחמן אש ענו לו כי: "אם נעשה ריסון מהודק, יש סיכוי"
שר הבריאות יולי אדלשטיין אמר בקבינט הקורונה כי ישראל חתמה עם 4 חברות חיסונים שונות, וכי ישראל נמצאת במו"מ עם עוד חברות. "ברור שאף אחד לא ידע עד הסוף מה יותר אפקטיבי ומה פחות. נחכה לאישורים הסופיים. מבחינתנו, האישור הסופי הוא אישור ה-FDA האמריקני. "אם היינו מדברים לפני שבועיים, הייתי אומר לכם שאת הדיון נעשה במרץ-אפריל, אבל לפעמים יש גם חדשות טובות".

אריה דרעי. צילום: דוברות הכנסת
בדיון גם עלה הרעיון הייחודי של השר אריה דרעי. שר הפנים אמר בקבינט הקורונה כי יש לו הצעת ייעול איך לגרום לכך שכל הציבור ירוץ להתחסן: "להודיע שהחיסונים ייתנו קודם כל לחרדים, התקשורת תזעק למה רק לחרדים וכולם ידרשו להתחסן במהירות".
המרוויחים מכך הם הקניונים. בשל דחיית הקבינט, הוארך גם פיילוט הקניונים שהיה אמור להסתיים בחצות, בעוד 24 שעות נוספות עד שהממשלה תחליט על ההגבלות החדשות. כזכור, אמש בכירים במשרד הבריאות אמרו כי ימליצו לסגור את פיילוט הקניונים, ביניהם גם שר הבריאות יולי אדלשטיין שאישר כי ימליץ שלא להטיל סגר בחנוכה, אלא לסגור את הקניונים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(2):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
2.לא שכחנו איך סגרת אותנו בפעם האחרונהסתם קשקשן 12/2020/07הגב לתגובה זו0 0את הדתיים השארת כרגיל וכל השאר נדפקו.. לא נשכח את בבחירות הקרובות.סגור
-
1.האמת שדרעי הפעם צודקגלעד 12/2020/07הגב לתגובה זו0 1העיר חריש הייתה שוממה 20 שנה עד שאמרו שזו עיר חרדית . בום הכל נמכרסגור


