חדשות

בתי הזיקוק בחיפה: בעקבות השריפה הופסקה הזנת הדלקים

תקלה בצנרת במפעל בתי הזיקוק הוביל לשריפה שכובתה על ידי צוות החירום של המפעל וכוחות כבאות והצלה. המפעל הפסיק את הזנת הדלקים למתקן והגזים הופנו לשריפה בלפיד הביטחון. המשרד להגנת הסביבה יבדוק את עמידת המפעל בהיתר הפליטה
מערכת ice | 
שריפה בזן (צילום המשרד להגנת הסביבה)
במהלך סוף השבוע אירעה תקלה בצנרת של אחד המתקנים בבתי הזיקוק בחיפה וכתוצאה מכך החלה להתלקח שריפה, באחד המוקדים המסוכנים באירוע שהיה יכול להסתיים באסון. 
השריפה כובתה במהירות על ידי צוות החירום של המפעל וכוחות כבאות והצלה. צוות המשרד להגנת הסביבה, בראשות מנהל מחוז חיפה, שלמה כץ, הגיע למקום לאחר המקרה וביצע בדיקות לנזק.
במהלך האירוע המפעל הפסיק את הזנת הדלקים למתקן, והגזים הופנו לשריפה בלפיד הביטחון, שנועד לטפל באירועים מסוג זה.
מערך ניטור אוויר ארצי הפרוס במפרץ חיפה, גם בסמוך למתחם בז"ן, מודד בזמן אמת את ריכוזי המזהמים באוויר, ועד לשעה זו לא נמדדה חריגה מהתקנים. 
מהמשרד להגנת הסביבה נמסר כי הם יבדקו את הנתונים לעומק ואת עמידת המפעל בהיתר הפליטה, ויפעל בהתאם לממצאים. המשרד יעדכן בהמשך ככל שיידרש.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה