משפט

גלעד קריב נחקר בלהב 433: אלה החשדות הקשים נגד חבר הכנסת

חבר הכנסת גלעד קריב ממפלגת העבודה, נחקר ביחידה להב 433 בחשד כי הדליף מסמכים מסווגים מוועדת חוץ וביטחון
מערכת ice |  3
גלעד קריב (צילום פלאש 90/ חיים גולדברג)
חבר הכנסת גלעד קריב נחקר היום (שני) ביחידה להב 433 של המשטרה, בחשד שהדליף מידע מסווג מדיון חסוי בוועדת חוץ וביטחון בנוכחותו של ראש הממשלה בנימין נתניהו.
החקירה מתבצעת לאחר כשנה מאז שיושב ראש הכנסת, אמיר אוחנה, ביקש מהיועצת המשפטית לממשלה לפתוח בחקירה כנגד קריב בטענה שהוא מדליף מידע לעיתונאי מוועדת חוץ וביטחון.
נציין כי החקירה באה לאחר בדיקה של קצין הכנסת, אשר מינה קצין מיוחד לצורך בדיקת האירוע. אותו הקצין זימן עדים למתן עדות ובדק מצלמות, והממצאים העלו כי קריב היה היחידי בהתבונן מספר פעמים בפרוטוקול לאחר אותו הדיון, ואף סימן חלקים ממנו במרקר, כאשר אותם חלקים שסומנו פורסמו בכלי התקשורת השונים.  
נזכיר כי לאחר שאמיר אוחנה פנה ליועמ"שית לפני כשנה גלעד קריב מסר: "כל בדיקה בהקשר לדליפת מידע מקבינט המלחמה, קבינט מורחב, דיוני הממשלה וועדות הכנסת היא מבורכת וראויה. ככל שמדובר בבדיקה פוליטית, באכיפה בררנית או בבדיקה שמטרתה להטיל אימה על חברי כנסת, הרי שזו תיתקל בחומת הפלדה של הדמוקרטיה".
תגובות לכתבה(3):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    חקירת עלה תאנה בדרך לזיכוי שלו מ״חוסר אשמה״ כמובן… (ל"ת)
    איפה ואיפה 04/2025/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    הפרשה לא מסוקרת בעיתונים אחרים (ל"ת)
    גיא 04/2025/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    קריב
    עמוס 04/2025/07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אתה מייצג את הדמוקרטיה חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח אתה הכי אנטי דמוקרט, צבוע.
    סגור