משפט
כך מתכננים לעצור את מינוי ראש השב"כ החדש: "מהלך מחוצף"
ראש הממשלה התעלם מהנחיית בהרב מיארה והודיע על מינויו של דוד זיני לתפקיד. התנועה לאיכות השלטון כינתה את המהלך "מינוי מתריס" והודיעה כי תעתור נגדו לבג"ץ
ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע היום על מינויו של האלוף דוד זיני לתפקיד ראש השב"כ, צעד שעורר סערה משפטית וציבורית לאור ההקשר שבו התקבלה ההחלטה. המינוי בוצע למרות הנחייה מפורשת של היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, שהורתה לראש הממשלה שלא לעסוק במינוי ראש שב"כ חדש.
המהלך מגיע זמן קצר לאחר שבג"ץ קבע כי נתניהו היה בניגוד עניינים כאשר הורה על פיטורי ראש השב"כ הקודם, רונן בר. על רקע החלטה זו, הנחתה היועצת המשפטית לממשלה את ראש הממשלה להימנע מטיפול בנושא מינוי ראש השב"כ החדש.
בתגובה למינוי, הודיעה היועצת המשפטית לממשלה כי "ראש הממשלה פעל בניגוד להנחייה המשפטית, יש חשש כבד כי פעל כאשר הוא מצוי בניגוד עניינים, ותהליך המינוי פגום".
התנועה לאיכות השלטון הודיעה על כוונתה לפנות לבג"צ נגד המינוי, וכינתה אותו "מתריס ומחוצף". בתנועה הגדירו את המהלך כ"זלזול חסר תקדים בפסיקת בג"צ ובהוראות היועצת המשפטית, ובהמשך המגמה המסוכנת של פגיעה בשלטון החוק למען אינטרסים אישיים צרים".
גם ראש לשכת עורכי הדין עמית בכר הגיב בחריפות למהלך. בכר אמר כי "נתניהו מתקדם צעד נוסף לפירוק מוחלט של הדמוקרטיה ושלטון החוק. התעלמותו מהנחיית היועצת המשפטית לממשלה ולמעשה מפסק דין של בג"צ כשהוא שרוי בניגוד עניינים, מציבה דגל שחור מעל פעולותיו ופעולות הממשלה בראשה הוא עומד".
בכר הוסיף כי "את המהלך הבלתי חוקי יש לעצור בבג"צ ועל היועצת המשפטית לממשלה לבחון האם ראש הממשלה חצה את הרף הפלילי במעשיו". הוא גם התייחס לפסיקות קודמות והזכיר "את פסק דין שחם בו הורשע בעבירת מרמה והפרת אמונים בשל ריבוי פעולות בניגוד עניינים, גם כאשר כל אחת מהן לבדה לא חצתה את הרף הפלילי".
עוד ב-
התנועה לאיכות השלטון הודיעה כי "תגיש בימים הקרובים עתירה נוספת לבג"צ נגד המינוי הפסול הזה, ותמשיך לעמוד איתן נגד ניסיונות התרסה כלפי מערכת המשפט ושלטון החוק בישראל".
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(4):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
4.זיני הגולנצ'יק התמים נופל קרבו נוסף, או שיהיה שאוויש בממתיוס 05/2025/23הגב לתגובה זו0 0או שיעוף הביתה ללא צבא וללא שב"כ,יהי לו זמן לשחק עם 11 הילדים בקלאססגור
-
3.צריך להוציא את כל התנועות האלה מחוץ לחוקניר 05/2025/23הגב לתגובה זו2 0איזה דבר טוב יוצא מהם ? לתחושצי רק נזק הם עושותסגור
-
2.מהלך מבריקעופר 05/2025/23הגב לתגובה זו1 0הגיע הזמן לחקור את התנועה לאיכות השילטון סופסוףסגור
-
1.על אפכם וחמתכםאשר 05/2025/22הגב לתגובה זו6 1ראש הממשלה ילך עד הסוף עם המנוי, אנחנו נלך אתו עד הסוף נגדכםסגור



