משפט
הוט תשלם 5 מיליון שקל ללקוחותיה: מי זכאי לקבל?
בית המשפט אישר הסדר פשרה במסגרת בקשה לתובענה ייצוגית נגד חברת התקשורת, בטענה שסיפקה מכשירים תקולים ושלחה טכנאים לביקורי סרק בידיעה שהתקלה אינה ברת תיקון
בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר השבוע הסדר פשרה במסגרת בקשה לתובענה ייצוגית נגד הוט, במסגרתו תעניק החברה הטבות בשווי של 5 מיליון שקלים ללקוחותיה בגין טענות לכשלים במכשירי "מיני פייבר בוקס".
הבקשה הוגשה בינואר 2021 על ידי אלה ודב מנדלוביץ, שטענו כי הוט הפרה את רישיונה ופעלה בניגוד לחוק כאשר סיפקה ללקוחותיה מכשירים תקולים אשר פגמו בחוויית השירות והצפייה. לטענת התובעים, החברה גרמה ללקוחותיה להמתין לשווא לטכנאים מטעמה, בידיעה כי התקלה אינה ברת טיפול וכי היא מתרחשת גם במכשיר חלופי.
במסגרת ההליך הוגשו 12 תצהירים מטעם לקוחות נוספים שחוו בעיות דומות, וכן הקלטות של נציגי שירות בכירים שאישרו את קיומה של בעיה חוזרת במכשיר. בנוסף, צורפו תצהירים של נציג שירות טכני וטכנאי שטח שעבדו עבור הוט, אשר אישרו את רוחביות הבעיה במכשיר.
הוט דחתה את טענות התובעים וטענה כי לא קיימת תקלה סדרתית כנטען, וכי המכשירים עברו את כל הבדיקות הנדרשות על פי דין וקיבלו את כל האישורים הנדרשים. החברה הציגה חוות דעת של מהנדס מומחה מטעמה שקבע כי לא קיימת תקלה סדרתית במכשיר.
לאחר הליך גישור שהתקיים בהמלצת בית המשפט, הגיעו הצדדים להסדר פשרה שעוגן במסמך שהובא לאישור בית המשפט. במסגרת ההסדר הגדירה הוט את הקבוצה הזכאית כ"כל אדם ותאגיד, אשר התקשר עם החברה בתקופה מאוקטובר 2015 ועד למועד אישור בית המשפט בהסכם לקבלת שירותי טלוויזיה רב ערוצית באמצעות המכשיר, וחווה תקלות חוזרות במכשיר".
לפי ההסדר, 4.5 מיליון שקלים יחולקו לחברי הקבוצה שהם לקוחות הוט במועד מתן ההטבה, ו-500 אלף שקלים שווי לצרכן יוענקו לחברי קבוצה שאינם עוד לקוחות החברה במועד מתן ההטבה.
ההטבות כוללות מגוון אפשרויות: שדרוג לצפייה רב ערוצית באמצעות תשתית סיבים אופטיים ללקוחות הוט בכבלים המחוברים גם לתשתית האינטרנט של החברה, שדרוג למכשיר HOT Fiber4k ללא תוספת עלות למשך שישה חודשים, שדרוג לאפליקציית Smart, שינוי לממיר מקליט, וקבלת זכות שימוש בשירות הטלוויזיה Next TV עבור חברי קבוצה שאינם לקוחות החברה.
השופטת רחל ברקאי, סגנית הנשיא, ציינה בפסק הדין כי "ההסדר מאזן בין טענות הצדדים והאינטרסים השונים, כאשר ניתנו פתרונות צפייה חלופיים יעילים הנותנים מענה לטענה המרכזית מושא בקשת האישור".
במקרה שלא ימומש מלוא שווי הפיצוי עד תום תקופת ההטבה של תשעה חודשים, הוט תעניק ללקוחותיה שברשותם המכשיר זכות צפייה באחד מערוצי הפרימיום ללא עלות. לגבי היתרה הבלתי ממומשת מהפיצוי לחברי הקבוצה שאינם עוד לקוחות, החברה תעניק אותה כתרומה לצבא הגנה לישראל, לגוף בטחון אחר או למוסדות ציבוריים התומכים באנשי ביטחון ופצועי צה"ל.
בית המשפט אישר גם תשלום גמול למבקשים בסך 75,000 שקלים ושכר טרחה לעורכי הדין בסך 425,000 שקלים. סכומי הגמול ושכר הטרחה מהווים כ-11.1% מסכום הפיצוי ועומדים על הצד הנמוך של ההוראות בחוק ובפסיקה.
הוט התחייבה להציע את ההטבות תוך 60 יום מיום שפסק הדין יהפוך לחלוט, ולמשך שישה חודשים. החברה תיידע את לקוחותיה באמצעות מסרון ותקים אתר ותתאים את האזור האישי של לקוחותיה לצורך מימוש ההטבות.
עוד ב-
תביעה ייצוגית מביאה לא פעם לתוצאות, כפי שדיווחנו על חברת סלקום שתפצה את הלקוחות בעשרות מיליונים. כמו כן, פרסמנו על כך שטויוטה טויוטה תשלם מיליונים ללקוחות. גם דיווחנו על כך שיוזמי קמפיין "אתה הראש אתה אשם" ישלמו מאות אלפי שקלים.
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(1):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
1.בית המשפט שוב חוטאגיא 07/2025/01הגב לתגובה זו0 0חד משמעית כל בעלי העסקים למדו היום שניתן לספק ללקוחות מוצרים לא גמורים ולא לנסות לתקן אותם בחיים כי הקנס הוא רק כמה מיליוניםסגור



