משפט

טלטלה בפתאל: מי דורש מדוד פתאל 93 מיליון שקל פיצוי?

פתאל ביצע רכישה אישית של מניות מגדלי הים התיכון בתחום הדיור המוגן, השקעה שלכאורה הייתה צריכה להיות נחלתה של החברה הציבורית ולא של כספו הפרטי. התביעה יוצאת נגד כלל הדירקטוריון בהתרשלות פיקוחית, תוך שהיא דורשת את החזרת כלל המניות שנרכשו לקרן החברה או פיצוי ענק
מערכת ice | 
דוד פתאל (צילום מסך מתוך אתר פתאל)
קרב משפטי בלתי שווה פרץ השבוע בפתאל החזקות, כאשר משקיע המחזיק בשש מניות בלבד נטל על עצמו לערער על אחת מהאימפריות העסקיות הוותיקות בישראל. התביעה הנגזרת, חושפת לכאורה פרשייה מורכבת של לכאורה ניגוד עניינים שהתפתח לאורך ארבע שנים לכאורה.
על פי המסמכים המשפטיים, כפי שפורסם בפספורטניוז, דוד פתאל שהוא האיש החזק בחברה, ביצע לכאורה מהלך חכם אך בעייתי מבחינה משפטית: רכישה אישית של מניות מגדלי הים התיכון בתחום הדיור המוגן, השקעה שלכאורה הייתה צריכה להיות נחלתה של החברה הציבורית ולא של כספו הפרטי. התביעה יוצאת נגד כלל הדירקטוריון בהתרשלות פיקוחית, תוך שהיא דורשת את החזרת כלל המניות שנרכשו לקרן החברה או תשלום פיצוי עתק של 93 מיליון שקל.

רק השבוע הודיעה רשת מלונות פתאל על מהלך התרחבות משמעותי, הכולל פתיחת שמונה מלונות חדשים בהשקעה כוללת של כ־1.6 מיליארד שקל. בין היתר, הרשת רכשה את מלון THE JAFFA היוקרתי והמבוקש.
בלי קשר לתביעה נגד הבעלים, רשת פתאל צפויה להוסיף למעלה מ־1,000 חדרים בפריסה בערים תל אביב, הרצליה וירושלים. נוסף לכך, היא מקדמת בניית שלושה מלונות נוספים בירושלים (NYX), תל אביב (The Office) ואילת, בהיקף כולל של כ־540 חדרים. בעתיד הקרוב צפויות להתחיל עבודות גם על ריזורטים בים המלח ובכנרת, וכן על שני פרויקטים בתל אביב ובירושלים – בפארק המסילה ובכיכר ציון.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה