משפט

שנה אחרי מות בעלי רשת 'מנגו': בנו של המיליארדר היהודי נחשד ברציחתו

הנפילה של יצחק אנדיק אל מותו מצוק בגיל 71 בדצמבר אשתקד שנחשדה כאמור כתאונה מצערת בזמן טיול עם בנו ג'ונתן הופכת כעת לפרשת חקירת רצח. השלטונות הספרדיים, שנתקלו בסדרה של סתירות בעדות הבן, שינו את מעמדו מעד לחשוד, ונתנו לשופט הסמכות לחדור לתכני נייד החשוד
דסק משפט | 
צללית איש עסקים (צילום shutterstock)
כמעט שנה חלפה מאז מותו של יצחק אנדיק, יזם האופנה הישראלי-ספרדי שהקים את רשת מנגו והפך לאחד העשירים ביותר בספרד, אז נהרג בדצמבר 2024 בתאונת טיפוס טרגית בהר מונטסראט שבברצלונה בגיל 71. כעת התפתחות חדשה ומרתקת לא שוללת כי אולי מדובר ברצח שביצע אחד מהקרובים לו ביותר.
הנפילה שנחשדה כאמור כתאונה מצערת בזמן טיול עם בנו ג'ונתן הופכת כעת לפרשת חקירת רצח. השלטונות הספרדיים, שנתקלו בסדרה של סתירות בעדות הבן, שינו את מעמדו מעד לחשוד, ונתנו לשופט הסמכות לחדור לתכני נייד החשוד. גרסת ג'ונתן על האירוע, על פי הדיווחים, נתקלה בסתירות משמעותיות בהשוואה לראיות הפיזיות שנאספו בשטח, משהו שהביא את המשטרה "להתרחק מהרעיון של תאונה" ולנטרל השערות רצח.
החקירה המחודשת מתדרדרת לעמקים האפלים של קשרים משפחתיים מתוחים. בת זוגו של המיליארדר, שחקנית הגולף המקצועית אסטפניה נוט, תיארה זירת מתח קשוח בין האב לבנו בן ה-44 עובדה שהנעימה לחוקרים להעמיק בחומרי הנייד של החשוד כחלק מניסיון לפענח את המסתורין שעטוף בהודעתו השגויה. 
אנדיק, שנולד בטורקיה למשפחה יהודית והגר לספרד בשנת 1969, הקים עם אחיו את מנגו בשנת 1984, והפך אותה לאימפריית אופנה גלובלית המונה למעלה מ-2,600 סניפים ב-115 מדינות, עם הון מוערך של 4.5 מיליארד אירו.
האסון התרחש בסמוך למערות סאלניטרה, אתר טבע מפורסם אשר שימש השראה לעבודותיו של האדריכל המפורסם אנטוני גאודי. נפילתו של אנדיק לתהום הסמוכה הותירה שוק ותדהמה בעולם העסקים הבינלאומי, ובפרט בקהילה העסקית הקטלונית, שם נחשב כאיש העשיר ביותר במחוז.

מסלול חייו של אנדיק מייצג סיפור הגירה והצלחה יוצא דופן של יהודי שהפך למיליארדר בספרד, תוך בניית אימפריית אופנה שחצתה גבולות גיאוגרפיים ותרבותיים. מותו הטראגי בהרי מונטסראט מסמל סוף דרמטי למסע חיים עשיר ומרתק, שהותיר חותם משמעותי בעולם העסקים והאופנה העולמי.
כאמור, .Punto Fa, S.L הנסחרת בשם מנגו היא חברה ספרדית לעיצוב וייצור ביגוד. נוסדה בברצלונה על ידי האחים היהודים-ספרדיים, איזק ונחמן אנדיק. החברה מעסיקה למעלה מ-16,000 עובדים, מהם 1,850 עובדים במרכז העיצוב האנגר ובמטה שלה ב-Palau Solità i Plegamans.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה