משפט

רשות המסים מנצחת בענק: למה שפיר הנדסה תשלם ביוקר?

מס כבד על האחים שפירא: תכנון מס "חכם" מתנפץ בבית המשפט. בית המשפט קבע שהפרדת המניות לחשבונות היא "צעד טכני בלבד" שלא משנה את המהות הכלכלית, וכי יש לחשב את המס באופן יחסי על בסיס שתי החברות שאוחדו - לא על בסיס "זיהוי מלאכותי"
דסק משפט |  1
אילוסטרציה (צילום shutterstock)
האחים שפירא, הראל, ישראל, גיל וחן, בעלי השליטה בענקית התשתיות שפיר הנדסה - יידרשו לשלם למדינה סכום המוערך בכמה מיליוני שקלים נוספים על רווחי הון ממכירת מניות בשנים 2016-2018.
על פי הפרסום בגלובס, בית המשפט המחוזי מרכז דחה את ערעורם נגד צו השומה שהוציא פקיד שומה פתח תקווה, וקבע כי תמרון טכני שביצעו במטרה להקטין את חבות המס שלהם - חסר תוקף. המדובר במכירות של עשרות מיליוני שקלים שבוצעו לאחר הנפקת החברה ב-2014, כאשר מאז ההנפקה מימשו האחים מניות בהיקף מרשים של כמיליארד שקל, ועדיין מחזיקים ב-58.6% מהחברה בשווי 5.7 מיליארד שקל.

לקראת ההנפקה ביצעו האחים שינוי מבנה שבמסגרתו העבירו לשפיר הנדסה את מניותיהם בשתי חברות - שפיר מבנים ושפיר מחצבות, וקיבלו בתמורה מניות בחברה המאוחדת. האחים פיצלו את המניות שקיבלו לשני חשבונות נאמנות נפרדים, וטענו שכשמכרו מניות מאוחר יותר הן נמכרו דווקא מהחשבון שמשויך לשפיר מחצבות, הזכאית להנחות מס. אך השופט אבי גורמן דחה את הגישה וקבע בחריפות: "בדרך טכנית מבקשים האחים להתעלם מתוכנו הכלכלי המהותי של שינוי המבנה".
בית המשפט קבע שהפרדת המניות לחשבונות היא "צעד טכני בלבד" שלא משנה את המהות הכלכלית, וכי יש לחשב את המס באופן יחסי על בסיס שתי החברות שאוחדו - לא על בסיס "זיהוי מלאכותי". המסר ברור: שינוי מבנה נועד לרה-ארגון עסקי אמיתי, לא לתכנון מס מלאכותי שמטרתו הפחתת תשלומים באופן שאינו משקף את המציאות הכלכלית.
כזכור חברת שפיר הנדסה, הפועלת בתחומי התעשייה, התשתיות, הזכיינות, הנדל"ן והלוגיסטיקה, מפרסמת היום את תוצאותיה הכספיות המסכמות את הרבעון השלישי ואת שלושת הרבעונים הראשונים של השנה. הכנסות החברה ברבעון השלישי בשנת 2024 הסתכמו ב-1.37 מיליארד שקל, ירידה של 5% לעומת הרבעון המקביל בשנת 2023. 
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    לצערי השופטים יד ביד עם מס הכנסה
    Yl 10/2025/24
    הגב לתגובה זו
    0 0
    99.9 אחוז נכשלים כ נגד מס הכנסה אבל יש פתרונות שאלה היא מי העורך דין המיעץ ויש טובים השאלה האם הם אמינים ובסוף לא מלשינים....
    סגור