משפט

בית ההשקעות קרס - משקיעים נפלו בפח בעשרות מיליוני שקלים

עונש מקל בהסדר טיעון לעדי מרדכי, בעלי "אינווסטק גלובל", לאחר שהחברה קרסה ב-2017 והמשקיעים שהוצגו להם מסמכים מזויפים איבדו כ-35 מיליון שקל
מערכת ice | 
חובות-אילוסטרציה (צילום shutterstock)
שבע שנים וחצי אחרי קריסת חברת ההשקעות "אינווסטק גלובל", הבעלים עדי מרדכי הגיע להסדר טיעון עם פרקליטות מחוז תל אביב לאחר שהואשם בקבלת כספים במרמה בנסיבות מחמירות. המשקיעים עדיין ממתינים להשבת כספיהם שאבדו.
כזכור, משקיעים בחברה איבדו כ-35 מיליון שקל. החברה נסחרה במסחר אוטומטי כשעל פי ההסכם בין המשקיעים לחברה היה כי רק 70% מכספם מופקד בחברת נאמנות, יובנק ו"אינווסטק גלובל" יכלה לסחור רק 30% מכספם שהופקד אצלה.
בכתב האישום נטען כי מספר לקוחות פנו לבעלים לוודא שאכן כספם מובטח באותה חברת נאמנות, והוצגו להם מסמכים מזויפים המאשרים את הימצאות הכספים ביובנק. לפי האישום, הבעלים, שנקלע לקשיים כלכליים, החל להשתמש בכסף הלקוחות שהיה אמור להיות מובטח מבלי לעדכן את הלקוחות. הפרשה התפוצצה כשאחד הלקוחות הגיש תלונה במשטרה כנגד בעלי החברה על גניבת כספו.
על פי ההסדר שפורסם הבוקר ב"דה מרקר", מרדכי יישא תשעה חודשי עבודות שירות וישלם קנס של עשרת אלפים שקל בכפוף לאישור בית המשפט. בנוסף יפקיד מיליון שקל בקופת בית המשפט והסכום יועבר למנהלים המיוחדים שמנהלים את ההליך להשבת כספי המשקיעים.
כתב האישום המתוקן מייחס למרדכי שימוש בכספי השקעות לכיסוי הוצאות והפסדים תוך הסתרת מצבה האמיתי של החברה. עוד נטען כי הציג מסמכים מזויפים שנחזים להיות אישורי נאמנות מבנק יובנק כדי למנוע קריסה מידית של החברה בקיץ אלפיים ושמונה עשרה.
סנגורו עו"ד ניר יסלוביץ' מסר כי מרשו לא הפיק רווח אישי וכי חלק מהפעולות נעשו כדי לשמור על יציבות החברה. בפרקליטות אמרו כי ההסדר נערך בהסכמת המנהלים המיוחדים וכי מיליון השקלים שיופקדו ייועדו לפיצוי נפגעי העבירה.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה