משפט

רצח ימנו זלקה ז"ל: זה מה שצפוי לנערים החשודים

למרות תיעוד הרצח המזעזע של בנימין זלקה ז"ל, המשטרה נתקלת בקשיים משמעותיים בגיבוש הראיות נגד הנערים המעורבים. זה מה שצפוי לנערים
מערכת ice | 
ימנו זלקה (צילום משטרת ישראל)
חקירת רצח בנימין (ימנו) זלקה ז"ל, שנרצח בערב יום העצמאות, מגיעה לצומת. בימים אלו צוות החקירה מנסה לגבש תמונה ברורה של השתלשלות האירועים ולאסוף ראיות מספיקות, אך נתקל באתגר.
למרות התיעוד הברור של הרצח המזעזע והחשודים המוכרים למשטרה, החשף כי חוקרי יל"פ (היחידה ללוחמה בפשיעה) מתקשים לקשר אף נער מלבד החשוד המרכזי לרצח ימנו בנימין זלקה ז"ל בעזרת הראיות הקיימות, כך לפי הפרסום ב"ישראל היום".
החשוד המרכזי ברצח, נראה בסרטון לכאורה שולף סכין ודוקר את  בנימין זלקה ז"ל, ולכן הראיות נגדו קונקרטיות יותר. לפי מערכת המשפט ישראל ניתן להאשים אדם בעבירות "רצח בצוותא", גם אם אותו האדם לא ביצע את הפעולה, ובלבד שלקח חלק בתכנון או בביצוע העבירה כשותף.
אך עבור הרשאה זו יש צורך בראיות המספקות, אשר אותם החוקרים מתקשים לעלות על ידם. בשבוע שחלף מאז הרצח, החוקרים מנסים להוכיח כי הנערים החשודים היו מודעים להימצאות הסכין, ולכוונה לפגוע בנימין זלקה ז"ל. הידיעה עצמה במהלך האקט הופכת אותם לשותפים ברצח, ותאפשר העמדה שלהם לדין בעבור רצח בצוותא, נמסר בדיווח.
 

לפי הדיווח, הקושי בחקירה נובע מעדויות הנחקרים, הטוענים כי לא ידעו על קיומה של הסכין. באחת העדויות שנמסרו לחוקרים נאמר: "לא ידעתי שיש לו סכין. לא הייתה כוונה שהוא ימות. ראיתי דם ולא הבנתי מה קרה – נבהלנו וברחנו". עדויות דומות מסרו גם שאר הנערים שהיו מעורבים באירוע.
 

בימים אלו מנסים החוקרים לאסוף די ראיות לביסוס החשדות, אך במידה ולא יצליחו לגבש תשתית ראייתית מספקת, הנערים לא יוכלו לעמוד לדין בגין "רצח בצוותא". במקרה כזה, כפי שנמסר בדיווח, עונשם צפוי להיות קל משמעותית.
 

לפי גורמים המעורבים בפרטים, החשוד המרכזי שומר על שתיקה כמעט מוחלטת מאז מעצרו. במשטרה מעריכים כי שלושת ימי הבריחה שלו, במהלכם הסתתר על פי החשד בבית אביו, נוצלו לקבלת ייעוץ שהכין אותו למפגש עם החוקרים.
"לעומת האחרים, הוא הגיע מוכן. הוא שותק ימים שלמים", ציין גורם בתיק. מנגד, אמו של החשוד טענה בפני החוקרים: "הבן שלי יצא מהבית בערב החג ואין לי מושג איפה הוא היה". כך לפי הפרסום ב-mako.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה