משפט

אביגדור ליברמן יפוצה ב-90 אלף שקל: זה האיש שייאלץ לשלם

בית המשפט המחוזי דחה את הערעורים בפרשת לשון הרע בין יוסי כמיסה ליו"ר ישראל ביתנו, לאחר שהאשים אותו בטענות שווא. פסק הדין הותיר את ההרשעה ואת עונש המאסר על תנאי על כנם, אך הפחית את סכום הפיצוי שנפסק בערכאה הראשונה
אביגדור ליברמן (צילום פלאש 90/ יונתן זינדל, pexels, pixabay)
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד דחה את ערעורו של יוסי כמיסה על הרשעתו בעבירות לשון הרע נגד יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, והותיר על כנו גם את עונש המאסר על תנאי שנגזר עליו. לצד זאת, קיבל בית המשפט באופן חלקי את ערעורו של כמיסה והפחית את סכום הפיצוי הכולל שעליו לשלם מ-200 אלף שקל ל-90 אלף שקל.
לפי פסק הדין, כמיסה ישלם 80 אלף שקל לליברמן ו-10,000 שקל למפלגת ישראל ביתנו. במקביל נדחה גם ערעורם של ליברמן והמפלגה, שביקשו לחייב את כמיסה בהוצאות משפט.
ההליך נולד בעקבות קובלנה פלילית שהגישו ליברמן ומפלגת ישראל ביתנו בשנת 2022, לאחר שכמיסה פרסם ברשתות החברתיות ובראיונות לתקשורת שורת טענות נגד ליברמן, ובהן הטענה כי הציע לו 100 אלף דולר כדי לרצוח ניצב במשטרה. בית משפט השלום קבע בעבר כי מדובר בטענות שקריות והרשיע את כמיסה בעבירות לשון הרע בכוונה לפגוע.
שופטי המחוזי קבעו כי אין מקום להתערב בהרשעה או בעונש המאסר על תנאי, אך סברו כי במסגרת קובלנה פלילית יש להפחית את גובה הפיצוי שנפסק. בהתאם לכך הועמד סכום הפיצוי הכולל על 90 אלף שקל.
עורכי הדין ירון קוסטליץ ואביעד שאולזון, המייצגים את ליברמן ואת ישראל ביתנו, מסרו כי בית המשפט דחה את הערעור על הכרעת הדין וקבע שכמיסה ייחס לליברמן האשמת שווא חמורה בתקופת בחירות, וכי בשל חומרת הפרסומים נותר עונש המאסר על תנאי על כנו.
מנגד, עו"ד אייל בסרגליק, המייצג את כמיסה, מסר כי ערעורו של מרשו על העונש התקבל באופן חלקי לאחר שהפיצוי הופחת משמעותית, בעוד שהערעורים על הכרעת הדין ועל בקשת ההוצאות נדחו. לדבריו, לא היה מקום מלכתחילה לפסוק פיצוי בסכום כה גבוה במסגרת קובלנה פלילית.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה