משפט

חשיפה מטרידה: 4,000 מיכלי גז צחוק בשימוש בני נוער

המשטרה חשפה אתמול בטייבה, מאגר של 4,000 מיכלי גז צחוק - שיועדו על פי החשד לשימוש בקרב בני נוער בעיר. כלל המוצגים נתפסו והועברו להמשך מיצוי ראיות במעבדות הזיהוי הפלילי של משטרת ישראל
מערכת ice | 
מיכל גז קצפות (צילום דוברות המשטרה)

המשטרה חשפה אמש (שלישי) בטייבה, למעלה מ- 4000 מיכלי גז צחוק המיועדים על פי החשד לשימוש בני הנוער ועלולים לפגוע פגיעה קשה בבריאותם. זאת במסגרת פעילות יזומה של השיטור העירוני. כלל המוצגים נתפסו והועברו להמשך מיצוי ראיות במעבדות הזיהוי הפלילי של משטרת ישראל.

במשרד הבריאות מסבירים כי חמצן דו חנקני, שסימונו הוא N2O, הוא גז אשר מוכר בציבור גם כ"גז קצפת" או גז צחוק, ומשמש בתעשיית המזון (כחומר עזר לייצור קצפת) ובתעשיית ייצור דלקים. כן, בשל השפעתו המשמעותית על מערכת העצבים, הגז משמש גם בעולם הרפואה  למטרות הרדמה, שיכוך כאב וטשטוש.
 


על אף שמו הידידותי לכאורה, וההשפעות הנעימות, מדובר בחומר ששימוש בו עלול לסכן את בריאות וחיי המשתמשים בו. שימוש בגז עשוי להביא לצניחה מהירה בלחץ הדם, שיכולה לגרום לעילפון ולפגיעה בלב ולהביא אף להתקפי לב ולמוות פתאומי.
 


טווח השפעות הלוואי של צריכת מנה של "גז קצפת" הוא רחב וכולל תופעות כגון: אופוריה, איבוד תחושה בגוף, צחוק בלתי נשלט, פגיעה בהכרה, איבוד קואורדינציה, טשטוש ראייה, סחרחורת, איבוד זיכרון, וצפצופים באוזניים. שימוש בגז עשוי להוביל גם להתנהגות מסכנת, בהיבטים חברתיים, בריאותיים, ומיניים (למשל, נהיגה מסוכנת, או התייבשות בעת ריקוד). התנהגות מסכנת זו עשויה להתעצם בנוכחות של גורמים נוספים בסביבה, כגון סמים ואלכוהול.

פעילות אכיפה של אגף התנועה בשרון

תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה