משפט

התבטאות חריפה נגד 'טרם': "מחבלת בהתארגנות העובדים"

סגנית נשיאת בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב ביקרה את ארגון 'טרם' על ניסיון פגיעה של הגוף בהתארגנות העובדים. בפסק הדין שניתן קבעה: "המשיבה התערבה בזירה לא לה"
טרם ירושלים (צילום דוברות הסתדרות לאומית)
סגנית נשיאת בין הדין האזורי לעבודה בתל אביב, השופטת רוית צדיק טענה לניסיון פגיעה של ארגון 'טרם' בהתארגנות העובדים. "פסק הדין מחזק את תחושות ההסתדרות הלאומית ועובדי 'טרם' אשר נחושים לשים סוף לסאגה המצערת הזו שעוברים העובדים בניסיון להתאגד ולהקים ועד עובדים״.
בפסק הדין צדיק כתבה: ״במקרה המונח לפתחינו מדובר בשורה של התבטאויות מאת מנהלי המשיבה המהוות התערבות בניסיון התארגנות ראשונית של עובדי המשיבה, כאשר נדרשת מבית הדין הגנה יתירה בשלב כה רגיש הנתון להשפעה רבה על ידי המעסיק. מובן כי המשיבה הייתה צריכה לנהוג משנה זהירות שמא יהא במעשיה כדי לפגוע בהתארגנות עובדים ראשונית. כפי שקבע בית הדין הארצי בפס"ד פלאפון ההחלטה אם להתארגן במסגרת ארגון עובדים אם לאו, הינה מעניינם של העובדים בלבד ושמורה להם בלבד. במקרה שלפנינו, ברי כי המשיבה חטאה בהתערבותה בזירה לא לה״.
רק לאחרונה הודיעה ההסתדרות הלאומית למנכ״ל 'טרם', נתן אפלבאום וליו״ר צבר רפואה, איתמר עופר על היותה של ההסתדרות הלאומית הארגון היציג בחברה. כזכור, התארגנות זו הגיעה על רקע רכישת 50% מטרם על ידי מילגם אשר בשליטת משפחת וייל ובאמצעות חברת הבת צבר רפואה. כאשר ה 50% הנותרים נשארו בידי לאומית שירותי בריאות. במהלך זה מכרה במשפחה המייסדת אפלבאום את חלקה בטרם והעבירה את הבעלות למילגם ולאומית שירותי בריאות.
הודעת היציגות של הלאומית מגיעה לאחר תביעה על הפרעה להתארגנות נגד 'טרם', בה נאלצה 'טרם' לפצות את ההסתדרות הלאומית ב 100 אלף ש״ח על התערבות בוטה ופגיעה קשה בהתארגנות העובדים, ע״י בכירים והנהלת החברה. אך נראה כי לטענת ההסתדרות הלאומית 'טרם' לא שינתה את דרכה ושוב פועלת לסיכול התארגנות העובדים, תוך ניסיון להקים קבוצות ווצאפ שנחלקות לקבוצות בהן חברות עובדים אשר פועלים כנגד ההתארגנות, אך האמת היא שהקבוצות מנוהלות בפועל על ידי מנהלים ועושי דברה של הנהלת החברה.
 
במכתב ששוגר הבוקר להנהלת 'טרם', הודיעה ההסתדרות הלאומית: ״והנה בעיתוי המדבר בעד עצמו, בסמוך להכרזת היציגות החלה הנהלת החברה בשידור חוזר של פעולות סיכול התארגנות עובדיה, אשר העזו לצבור אומץ רב לאחר שנים של דיכוי זכותם להתארגן. השידור החוזר של פעולות סיכול ההתארגנות מעידות על כך, כי הנהלת החברה איננה בוחלת בכל אמצעי וממשיכה ומבקשת בכל דרך לחבל בהצטרפות עובדיה להסתדרות הלאומית".
עוד אמרה ההסתדרות: "הגיע לידינו מידע קונקרטי ומוחשי כי בשליחות הנהלת החברה הוקמה קבוצת מתנגדים להתארגנות. קבוצה זו, מפיצה מסרים בוטים כי על עובדי החברה לבטל חברות בהסתדרות הלאומית וכי מוטב לעובדים להעדיף ועד פנימי על פני ועד של ההסתדרות. אם לא די בכך, הרי שמנהלים מטעם החברה נשלחו לברר מי מהעובדים חתם על טפסי הצטרפות, ואף חלקם הקימו קריאות לבטל חברות".
מההסתדרות הלאומית נמסר: ״אנו תקווה כי הפעם 'טרם' תפעל בהתאם לדין ותכבד את רצון עובדיה להתאגד. ההסתדרות הלאומית ועובדי 'טרם' נחושים לשים סוף לסאגה המצערת הזו שעוברים העובדים בניסיון להתאגד ולהקים ועד עובדים״.
תגובות לכתבה(1):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    שקרים שקרים שקרים
    עובד טרם 10/2022/06
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אני עובד בטרם, ובקבוצה וואטסאפ המדוברת. ההסתדרות משקרים!! הקבוצה נפתחה ומתקיימת רק על ידי עובדים, אין בו אף אחד בתפקיד ניהול כלשהו!!! רוב עובדי טרם אינם מעניינים להצטרף להסתדרות, אין לנו צורך בהם. הם משקרים לאנשים, מטרידים אותנו בטלפונים גם אחרי שמבקשים מהם להפסיק ומזייפים חתימות של עובדים!!!!! אישית גיליתי שאני רשום כאחד שרוצה את ההסתדרות לאחר שאמרתי להם יותר מפעם אחד שאני לא מעניין ושיפסיקו להתקשר!!
    סגור