משפט
יש עתיד מתפוצצת על ש"ס: "עוד חוק מושחת וג'ובים למקורבים"
ביש עתיד זועמים על קידום חוק הרבנים, שעתיד לסלול את הדרך למינויי רבני ערים ויישובים ולבצר את כוחה של ש"ס בשלטון המקומי. ח"כ משה קינלי טור פז: "החוק מקטין את הייצוג הנשי, ומנתק עוד יותר את היהדות מהעם"
חוק הרבנים החדש המתקדם בכנסת ושמתוכנן להגדיל את כמות המינויים של רבני ערים, יישובים ושכונות מדאיג את מפלגת יש עתיד שתוקפת את המהלך של נציגי החרדים בממשלה.
עצם העובדה שהוועדה ממשיכה לדון בהצעת החוק בזמן פגרת הקיץ בדיון לא דחוף ושסובל דיחוי מרתחי את יש עתיד אלא שבש"ס ממהרים לאשר מינויים של מועמדים שהיא חפצה ביקרם.
בהודעת מפלגת יש עתיד נכתב: "דווקא בימים של הקצנה ופילוג ממשיכה הקואליציה הכושלת לקדם עוד חוק מושחת שנותן כוח לא סביר לחבריה. במקום לפעול לאיחוי השסע החברתי ולקידום יהדות ש״דרכיה דרכי נעם וכל נתיבותיה שלום״. ״חוק הרבנים״ מחלק עוד ג׳ובים למקורבים, מגדיל בצורה משמעותית את מספר הרבנים – ומימונו נשאב מכיסי התושבים".
עוד נכתב כי: "זו לא יהדות מאירת עיניים ומקרבת. יחד עם הרשויות המקומיות נשמור על זהותם ואופיים של הרבנים המקומיים ונלחם נגד מסירת הכוח לממשלה קיצונית בעלת אינטרסים פוליטיים. רב הוא חלק מהקהילה, והציבור צריך לבחור בו ולא להפוך אותו לכלי לחלוקות ג׳ובים של חברי הקואליציה."
עוד ב-
ח"כ משה קינלי טור פז, חבר הוועדה מטעם יש עתיד, אמר במהלך הדיון: "חוק הרבנים מנחית ״רב מטעם״ על קהילה חילונית או מסורתית. למה? כי זה מה שש"ס רוצה. החוק מגדיל את הכוח של הממשלה, מקטין את הייצוג הנשי, ומנתק עוד יותר את היהדות מהעם. נציגי היהדות בכנסת מציגים את התורה כקרדום לחפור בה. כעסקונה מבישה. אוי לה לכבודה של תורה."
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(3):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה
-
3.לפיד הוא אחד העבריינים הגדוליםיניב 08/2023/09הגב לתגובה זו1 0לפיד מי הוא כולו איש שנאה אנטישמיסגור
-
2.העבריין המורשע מכלוףמולי 08/2023/09הגב לתגובה זו0 1האוכל חינם הזה ממשיך לשטות בכולם.(העבריין שירת רק 4 חודשים בצבא....),וממשיך לסחוט את ביבי הנהנתן...בקיצור זוג משמים.סגור
-
1.אמר לפיד שמינה את גיסתו לקק״ל… (ל"ת)המושחתים מלינים? 08/2023/09הגב לתגובה זו1 1סגור



