בארץ

בעקבות "חרם גזעני": עיתונאי ישראלי פוטר מעבודתו

העיתונאי יותם קונפינו, ישראלי אזרח דנמרק שסיקר את המלחמה מאז ה-7 לאוקטובר, פוטר מעבודתו בערוץ החדשות הדני בו עבד. "זרקו אותי לאריות והפנו אליי את הגב, דווקא בשעה שבה הייתי זקוק הכי הרבה לתמיכה", כתב 

מערכת ice | 
צילום גילי יערי פלאש 90 עריכה אייס
העיתונאי הדני-ישראלי יותם קונפינו (33), עבד בחודשים האחרונים ככתב בישראל של ערוץ הטלוויזיה הדני 2TV. קונפינו, גדל בדנמרק לאם דנית ולאב ישראלי ועבר לגור בישראל לפני שש שנים. בין יתר הנושאים הוא דיווח בערוץ על "סרטון הזוועות" של דובר צה"ל, על הכניסה הקרקעית והמלחמה בצפון. 
בימים האחרונים עודכן קונפינו כי הערוץ הדני פיטר אותו מעבודתו ומינה כתב אחר במקומו. הפיטורין בוצעו בשל פרו-פלסטינים שמחו על העובדה שמוצאו יהודי. "לא צריך להיות מדען אטום כדי להבין ש-2TV מפטרים אותי אחרי חמישה חודשים של עבודה מיומנת, בעקבות קמפיין חרם גזעני (כלפיי)", אמר בראיון לעיתון הדני "וויקנדאוויסן" השבוע. "הערוץ זרק אותי לאריות והפנה אליי את גבו, דווקא בשעה שבה הייתי זקוק הכי הרבה לתמיכה". 
 "יותם קונפינו עמד במרכז קמפיין מקיף ונבזי שניסה לקשר את הסיקור שלו לשורשיו היהודיים, ו-2TV גינה זאת מההתחלה, גם בתוך המערכת וגם מחוץ לה. השתמשנו בשירותיו למרות הלחץ האינטנסיבי, ותמכנו בו בכל דרך", אמר בכיר בערוץ. השנה נרשם "מספר שיא של התקפות אנטישמיות" על יהודים בדנמרק, רובם אחרי התקפת הטרור של חמאס ב-7 באוקטובר.
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה