בארץ
פרס כספי של מיליון דולר: "מזמינים את הציבור בישראל להשתתף"
קרן חדשה משיקה פרס על סך מיליון דולר ליוזמות טכנולוגיות אשר יסייעו למאבק באנטישמיות ושנאה. The ADIR Challenge, המוקדש לזכרו של אדיר מסיקה ז”ל שנרצח במסיבת הנובה, מזמין את הציבור בישראל ובעולם להציע רעיונות לפתרונות טכנולוגיים למאבק באנטישמיות.
קרן חדשה בשם The ADIR Challenge Foundation, מפרסמת היום (רביעי) קול קורא להגשת רעיונות ומיזמים טכנולוגיים שיש בהם לסייע במאבק באנטישמיות ברחבי העולם. בשלב הראשון של האתגר יחולקו 3 פרסים של 10 אלפים דולר כל אחד לרעיונות אשר יזהו בעיות התורמות לליבוי ולהפצת אנטישמיות ויציעו פתרונות חדשניים. הרעיונות הזוכים יתקדמו לשלב השני של האתגר, בו המשתתפים יתבקשו להציג אבות-טיפוס של פתרונות טכנולוגיים למאבק באנטישמיות. הפתרון הזוכה יקבל פרס מליון דולר.
הגשת רעיונות תתאפשר באתר היוזמה החל מהיום ועד השלושים לאפריל. שלושת הזוכים בשלב הרעיונות יוכרזו ביום העצמאות הקרוב, 14 למאי, 2024.
מיזם The ADIR Challenge מוקדש לזכרו של אדיר מסיקה אשר נרצח במסיבת הנובה ברעים תוך שהוא נאבק בידיים חשופות במחבלים ומציל את חייהם של זוגתו וצעירים נוספים. הקרן הוקמה על ידי מוריאל לוטן, דודתו של אדיר, יזמת, משקיעה ובעלת חברה לייעוץ אסטרטגי לממשלות, חברות וארגונים בתחום האנרגיה והבטחון, וד"ר שי הרשקוביץ מרצה באוניברסיטת ג'ורג'טאון, יועץ אסטרטגי, מומחה לחדשנות פתוחה; ולשעבר ראש מחלקת המחקר בארגון ה-XPrize היוקרתי האמון על תכנון והשקת תחרויות גלובליות לקידום פריצות דרך טכנולוגיות.

משפחת מסיקה בראש השנה ב-2023
לצד הקרן התגייסו שורת ארגונים כגון The Shoah Foundation של סטיבן שפילברג, הפדרציה היהודית של ניו-יורק (UJA), בית הספר ליזמות של אוניברסיטת רייכמן, והליגה נגד השמצה. שורת מומחים ממגון תחומים דוגמת חקר אנטישמיות, יזמות, השקעות, הייטק ומשפט, יכהנו כיועצים וכשופטים בתחרות. בין המשתתפים ניתן למנות את יסמין גרין, מנכ"לית האינקובטור הטכנולוגי Google Jigsaw, סם לסין, שכיהן כ-VP Product בפייסבוק, העתידן ד"ר רועי צזנה, חמוטל מרידור שותפה בקרן Vintage, יזם ההייטק שאול אולמרט ורבים אחרים.
עוד ב-
"אדיר האהוב שלי היה ילד שאהב את החיים", מספרת שירי לוטן מסיקה, אמו של אדיר ז"ל. "הוא נרצח תוך שהוא מגן בגופו על חבריו לא כי היה גיבור, כי ידע שזה מה שהוא אמור לעשות, להלחם בשונאי אדם שהחיים הם חסרי משמעות עבורם. ב-7.10 הוצפנו כולנו בגל של שנאה ואלימות מפלצתית. אני רואה באתגר הזה שנרקם לזכרו כמקום מרפא. הרגשנו את השנאה מתפשטת וכיצד היא מטשטשת את חלקים בריאים של חיים, את הקשרים בין בני אדם, הדיאלוג המכבד, אהבה והרגש."
הכתבות החמות
תגובות לכתבה(0):
תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חזור לתגובה



