בארץ

נחשף: כמה עולה למסעדנים לייבא עובדים זרים?

הוועדה המיוחדת לעובדים הזרים דנה היום בנושא מצוקת עובדים זרים בענף המסעדנות. עורכת הדין קרן גלבוע מרשות האוכלוסין פירטה את גובה האגרות שעל המסעדנים לשלם בגין הבאתם לארץ. אגרת עובד זר למסעדנות מסתכמת בסך 12,215 שקל לשנה
מערכת ice | 
עובדים זרים (אילוסטרציה) (צילום משה שי/ פלאש 90)
הוועדה המיוחדת לעובדים הזרים בראשות ח"כ אליהו רביבו, דנה היום (שני), במצוקת עובדים זרים בענף המסעדנות. מסעדנים שהשתתפו בדיון הלינו על החוסר בעובדים בענף, ועל כך שהממשלה טרם החליטה לייבא עובדים וכן על גובה האגרות שהם מחויבים בגין יבוא עובדים.
כמו כן, עו"ד קרן גלבוע מרשות האוכלוסין פירטה את גובה האגרות שעל המסעדנים לשלם בגין הבאת עובדים זרים. גלבוע אמרה שהאגרות הם בדומה לאגרת מומחים בתעריפים הבאים: אגרת בקשה שנתית בסך 1,340 שקל, בנוסף לאגרה שנתית בסך 10,680 שקל, כמו כן אגרת רישיון בסך 195 שקל. סך עלות אגרות לכל עובד זר עומדת על 12,215 שקל לשנה.  
נציגת בעלי המסעדות המסעדנית רותי ברודו אמרה בנושא: "אני מרגישה נסחטת. שנים רבות שאנחנו משלמים מיסים, אנחנו עובדים קשה באים לכאן כדי שתעזרו לנו לעבוד כדי שנשלם מיסים. למה באנו לכאן? במקום לעזור לנו אתם יורדים לחיים שלנו. די כבר! אין לי יותר כח לזה. שנים שאנחנו בני ערובה של מיסים לא הוגנים ואפס קבלה בחזרה".

קרדיט: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת
יו"ר הוועדה הגיב לטענות ואמר לנציגי הממשלה: "סיכמנו שהעובדים הזרים לענף המסעדנות, יהיה חלף עובדים פלסטינים, לא שהמסעדנים ישלמו אגרות של מומחים".
ח"כ רביבו פנה לנציגת משרד הכלכלה בבקשה שתשלח בקשה דחופה עוד היום לוועדת האגרות הממשלתית ותנמק למה צריך להתאים את גובה האגרות לעובדי מטבח, חלף עובדים פלסטינים ולא לאגרת מומחים. "לא מדובר בשפים אלא בשוטפי כלים", אמר רביבו. בנוסף, אמר רביבו: "אני מבקש שתשלום האגרה יהיה בחלוקה חודשית ולא שנתית". 

קרדיט: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת
עוד אמר רום בר-אב מאגף התקציבית במשרד האוצר: "גובה אגרה, נקבע בוועדת האגרות הממשלתית שממליצה לשר האוצר, וזו מאושרת בוועדת הכספים. חוקי האגרות מפרטים את הנימוק לכל אגרה, ביניהם שימוש בתשתיות המדינה ועילות ספציפיות לכל סוג אגרה".
גם משה נקש, מנהל מינהל עובדים זרים ברשות האוכלוסין אמר בנושא: "מצוקת המסעדנים ידועה ומובנת. נדרשת פניה לוועדת אגרות ולנמק שמדובר בעובדי מטבח ולא מומחים". והמשיך: "גובה האגרה נקבע כעובדים מומחים, מאחר וברשימת האגרות אין ענף אגרות לעובדים מסוג זה, וע"כ הם מוצמדים למומחים".
בנוסף, נציג איגוד המסעדות אמר: "האיגוד מתנגד נחרצות לתשלומי אגרות גבוהות, מה שהופך את העסק ללא כלכלי. אנחנו עמלים על פתרון להבאת עובדים זרים חודשים ארוכים, ובסוף הכל יפול על אגרות גבוהות. האגרה הנוכחית מייקרת את עלות שעת עובד זר בכ-4  שקל לשעה".

קרדיט: נועם מושקוביץ, דוברות הכנסת
בתום הפסקה בדיון, יו"ר הוועדה סיכם: "הגענו לגיבוש נוסחה שהוועדה הבילטרלית ברשות האוכלוסין תתכנס לבחינת גיוס עובדים בהסכמים בליטרליים. הוועדה תתכנס כל 30 יום. הפגישה הראשונה תתכנס באופן מידי לבחינת החסמים והפעלת המנועים להסרתם. לאחר 90 יום, הוועדה תתכנס להסקת מסקנות. לצערי משרד הכלכלה שהוא הרגולטור לענף המסעדנות, טרם הסכים להפעלת המנגנון המוצע. וע"כ הסיכום תלוי בהסכמת משרד הכלכלה".
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה