בארץ

הערכה: זו כמות הרקטות שנותרו לחמאס לאחר שנה וחצי של לחימה

במערכת הביטחון מעריכים על רקע המטח החריג אתמול לעבר אשדוד ואשקלון כי לחמאס לא נותר היקף גבוה של רקטות לאחר שנה וחצי של לחימה ברצועת עזה 
מערכת ice | 
יירוטים מעל קצרין (צילום פלאש 90/ מיכאל גלעדי)
במערכת הביטחון מעריכים כי נותרו לארגון הטרור חמאס עשרות רקטות לטווח של עד 45 ק"מ וכמה מאות לטווחים קצרים יותר, כך דווח היום (שני) בחדשות 12. 
עשר רקטות נורו אמש (ראשון) במטח חריג סמוך לשעה 21:00 לעבר אשדוד, אשקלון והשפלה. אחת מהרקטות נפלה בלב אשקלון וארבעה אחרות בשטחים פתוחים. היתר לא נפלו בשטח ישראל. חמאס לא ירה בהיקף גבוה מאז סיום הפסקת האש ברצועת עזה, יתכן מכיוון שארגון הטרור מתנהל בכלכלת חימושים של הרקטות ברשותו. 
לאחר הירי מהרצועה שר הביטחון ישראל כ"ץ איים כי יש "להנחית מכה עוצמתית מאוד נגד חמאס בעזה בתגובה על הירי. על כל רסיס שפגע בתושב אשקלון על מרצחי החמאס לשלם מחיר כבד ביותר. לא נשלים עם ירי טילים לעבר ישראל". 
כ"ץ אף חשף אתמול מסמך המציג אישור העברת כסף לחמאס ממשמרות המהפכה. ואמר: "אני מציג כאן היום הוכחה חד-משמעית לתמיכת איראן בתוכנית החמאס להשמדת ישראל ולטבח 7 באוקטובר". הוא המשיך והוסיף: "דף וסינוואר דרשו ממפקד כוח קודס 500 מיליון דולר לטובת השמדת ישראל והמאבק בארה"ב - וקיבלו".
 
תגובות לכתבה(0):

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה